Borsa İstanbul'da en çok kazandıran takım belli oldu!

01.08.2022 - 13:38 | Son Güncellenme: 01.08.2022 - 13:46

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri geçen ay yatırımcısını sevindirirken Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 20,6 ile yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran takım belli oldu!

Yeni sezon öncesi yapılan transferlerle birlikte de spor hisselerinde genel olarak pozitif bir seyir izlendi.

En fazla kazandıran Fenerbahçe oldu

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ, geçen ay yüzde 20,6 ile yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe'nin hisse fiyatı geçen ay 56 lirayla tarihi zirveyi görmüştü.

Trabzon, Beşiktaş ve G.Saray'ın hisseleri yükselişte

Geçen ay Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri yüzde 6,5, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri yüzde 6,3, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımların hisseleri yüzde 5,1 artış kaydetti.

Yıl başından bu yana performansta da Fenerbahçe başı çekti

Spor şirketlerinin yıl başından bu yana sergiledikleri hisse performansına bakıldığında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş yatırımcısını sevindirirken, Trabzonspor yatırımcısını üzdü.

Fenerbahçe, yıllık bazda olduğu gibi aylık bazda da yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe'nin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 78,6 artış kaydetti.

Fenerbahçe'yi yüzde 20,6 ile Galatasaray, yüzde 5,5 ile Beşiktaş izledi.

Trabzonspor ise yatırımcısına yüzde 19,1 kaybettirdi.

Fenerbahçe piyasa değerinde tarihi zirveye ulaştı

Fenerbahçe, borsada işlem gören spor şirketleri arasında en fazla piyasa değerine ulaşarak rakiplerini geride bıraktı.

Temmuz ayında 5 milyar 424 milyon 104 bin liralık piyasa değeriyle tarihi zirveyi gören Fenerbahçe, ayı 4 milyar 978 milyon 694 bin liralık piyasa değeriyle tamamladı.

Piyasa değerinde Fenerbahçe'yi 2 milyar 450 milyon lirayla Trabzonspor, 2 milyar 116 milyon 800 bin lirayla Galatasaray ve 1 milyar 51 milyon 200 bin lirayla Beşiktaş izledi.

Senin için hazırladığımız haberler