Borussia Dortmund, Salih Özcan'ı Transfer Ettiğini Açıkladı

İsa Kethüda
23.05.2022 - 11:47 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 11:57

Son dakika transfer haberleri... Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund, Köln'de forma giyen Salih Özcan ile anlaşmaya vardığını duyurdu. İşte detaylar.

Borussia Dortmund, Salih Özcan'ı Transfer Ettiğini Açıkladı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Bundeasliga ekiplerinden Borussia Dortmund, Köln takımında forma giyen milli oyuncu Salih Özcan'ı transfer ettiğini duyurdu.

Sözleşme 2026 yılına kadar

Kulüpten yapılan açıklamada, 24 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 2026 yılına kadar sözleşme imzalandığı belirtildi. 

"Her şeyi yapmaya hazırım" 

İmza sonrası kulüp sitesine konuşan Özcan, "Köln'e çok şey borçluyum. Borussia Dortmund'un enerjisine, ve Şampiyonlar Ligi'nde düzenli olarak yer alması benim buraya transferimin en büyük nedenlerinden. BVB'de 81 bin seyircinin önünde daha da kendimi geliştirebileceğimi, Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde takımıma yardım edebileceğim için çok mutluyum. Her şeyi yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'yi seçti

Bilindiği üzere, Almanya Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında forma giyen başarılı oyuncu, A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz'un devreye girmesiyle beraber tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı.


A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un kararında etkili rol üstlendiğini kaydeden Salih Özcan, "Almanya alt yaş milli takımlarında uluslararası arenada birçok başarı kazandık ve bu kişisel gelişimim için çok önemliydi.


Hem Stefan Kuntz hem de Hansi Flick ile yoğun ve duygusal konuşmalarımız oldu. Her iki milli takım görevlileri beni gerçekten iyi karşıladılar. Stefan Kuntz ile U21 Avrupa Şampiyonası'nı kazandık, bu süreçte bana yaklaşımı, Türkiye Milli Takımı hakkındaki projeleri ve düşünceleri kararımı olumlu etkiledi diyebilirim. Hansi Flick ile de olumlu görüşmelerimiz oldu ama nihayetinde ailem ile aldığımız ortak kararı kendilerine ilettim, saygı ile karşıladılar. Sonuçta karar vermek zorundaydım ve bu kararıma herkesin saygı göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan, Köln ile bu sezon 34 maça çıkan Özcan, 2 gol ve 1 asist kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler