Son Dakika | Borussia Dortmund'da Edin Terzic gitti, Nuri Şahin göreve!

13.06.2024 - 13:59 | Son Güncellenme: 13.06.2024 - 14:05

Bundesliga devi Borussia Dortmund’da Edin Terzic dönemi sona erdi. Alman ekibinde teknik patronluk görevine Nuri Şahin’in getirilmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Son Dakika | Borussia Dortmund'da Edin Terzic gitti, Nuri Şahin göreve!

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e kaybeden Borussia Dortmund’da Teknik Direktör Edin Terzic dönemi sona erdi.

Terzic'in yerine Nuri Şahin

Terzic ile yollarını ayıran Borussia Dortmund’da birinci adam için en güçlü aday Nuri Şahin…

Geçtiğimiz sezon Antalyaspor’dan ayrılarak Dortmund’da ikinci adam pozisyonuna gelen genç çalıştırıcı, Alman devinde teknik patronluk için öne çıktı. 

Görüşme devam ediyor 

Nuri Şahin'in, Terzic ile yolların ayrılmasının ardından Alman devi ile görüşmeye girdiği öğrenildi. Resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Beşiktaş’ı reddetmişti

Genç teknik adam, Beşiktaş’tan gelen teklifi de Dortmund’da beklediği görev için reddetmişti. Giovanni van Bronckhorst ile anlaşılmasının öncesinde Nuri Şahin ile son kez görüşme yapan Siyah-Beyazlılara Dortmund’da devam etmek istediğini bildiren Şahin, ilgi için teşekkür etmişti. 

6 ay görev yaptı

Aralık ayında Antalyaspor’dan ayrılarak Borussia Dortmund’un yolunu tutan Nuri Şahin, son 6 ayda Edin Terzic’in yardımcılığını yaptı. Futbola başladığı Alman ekibinde uzun süre görev almak isteyen Şahin’in bu sebeple Türkiye’ye dönme fikrini kabul etmediği gelen haberler arasında yerini aldı. 

Antalyaspor’da görev aldı

Teknik adamlık kariyerine Ekim 2021’de Antalyaspor’da başlayan Şahin, Aralık 2023’e kadar Akdeniz ekibiyle 92 maça çıktı. 38 galibiyet alan Şahin, 23 beraberlik ve 31 de yenilgi gördü. 

Senin için hazırladığımız haberler