Tijana Boškovic, A Milli Kadın ve G.Saray'ın teklifini reddetti: "Beni aradılar"

28.07.2024 - 08:48 | Son Güncellenme: 28.07.2024 - 09:25

Ülkemizde Sultanlar Ligi takımlarından Eczacıbaşı Dynavit'te forma giyen Sırp yıldız Tijana Boškovic, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Galatasaray'dan teklif aldığını açıkladı. Detaylar.

Tijana Boškovic, A Milli Kadın ve G.Saray'ın teklifini reddetti: "Beni aradılar"

AJANSSPOR-HABER

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Sırp yıldız Tijana Boskovic, Galatasaray ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan teklif aldığını itiraf etti.

"Türkler beni aradı, Galatasaray..."

Sportal Blic'e konuşan Boskovic, "Türkler beni aradı, doğru, ailem ve ben günlerce İstanbul'da onların misafiriydik. Kız kardeşime ve bana pasaport, ayrıca Galatasaray'a da sözleşme teklif ettiler... Ne kadara mal olduğunu sormadılar.

"Kabul etmemin hiçbir yolu yoktu"

Ama kusura bakmayın, kabul etmemin hiçbir yolu yoktu. Sundukları her şey masal gibi görünse de ne ben düşünmüştüm ne de babam buna katlanıyordu. Bizim önceliğimiz Sırbistan'dı." dedi.

Ljupko Boskovic: "Türkiye'den insanlar onun yeteneğini fark etti"

Tijana Boskovic'in babası Ljupko Boskovic, "Voleyboldan insanlar onun ne kadar yetenekli olduğunu söylemeye başlayınca maçlara gitmeye başladık, hatta antrenmanlara bile gittim. Bar'daki "Balkanijada"da Türkiye'den insanlar onun yeteneğini fark etti. Milli takım oyuncularımızdan Vesna Čitaković ve Đerisilo'nun forma giydiği Galatasaray özellikle ilgilendi.

"Soyadının değiştirilmesi gerekiyordu"

Vesna bir gün Tijana'nın antrenmanı ve takımı tanıması için beni turistik bir geziye çağırdı. İşte o zaman Türk milli takımının genç kategorileri konuşulmaya başlandı. Zaten ciddileştiğini anladım ama Türkiye'deki kanun soyadının değiştirilmesi gerektiğini söylüyordu. Yani onlara Boškoğlu ya da onun gibi bir şey denilirdi" şeklinde konuştu.

"Boskovic dünyanın en iyilerinden biri"

Boskovic'in dünyanın en iyi oyunculardan biri olduğunu söyleyen Ljupko, "Boskovic, şu anda dünyanın en iyi voleybolcularından biridir. İki kez dünya şampiyonasının MVP'si oldu. Avrupa Şampiyonası'ndan ve gümüş ve bronz madalyaları olduğunu da hatırlatırız.

"Olimpiyat altınını getirmeye çalışacak"

Ve Olimpiyat Oyunları. Ayrıca çok sayıda bireysel ödül de var... Bu yıl 26 Temmuz'dan 11 Ağustos'a kadar Paris'te Sırbistan'a eksik olan tek madalyasını, yani Olimpiyat altınını getirmeye çalışacak" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler