Bosna - İrlanda maçı öncesinde rakamlar

12.11.2015 - 12:37 | Son Güncellenme: 12.11.2015 - 12:37

Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti yarın oynayacakları 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri play-off turu ilk maçıyla tarihlerinde ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek.

EURO 2016 Elemeleri B Grubu'nda Belçika ve Galler'in gerisinde 3. olan Bosna Hersek ile Almanya ve Polonya'nın arkasında D Grubu'nu 3. sırada bitiren İrlanda Cumhuriyeti, daha önce bir kez hazırlık maçında karşılaştı.

İrlanda Cumhuriyeti, 2012'de başkent Dublin'de konuk ettiği rakibini Shane Long'un golüyle 1-0 yendi.

- İrlanda Cumhuriyeti finallere 2 kez katıldı

İrlanda Cumhuriyeti, tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı hedefliyor.

Şampiyonada 1988 ve 2012'de mücadele eden İrlanda Cumhuriyeti, iki turnuvada da grupları geçemedi.

Daha önce 3 kez play-off'ta boy gösteren İrlandalılar, 1996'da Hollanda'ya, 2000'de Türkiye'ye elenmiş, 2012'de Estonya engelini aşmıştı.

- Bosna Hersek ilk defa finallere kalmak istiyor

Milli takımlar düzeyinde son yıllarda yükselişe geçen Bosna Hersek, play-off'ları geçerek tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine kalmayı amaçlıyor.

İlk büyük turnuva deneyimini Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda yaşayan Bosna Hersek, son olarak EURO 2012 Elemeleri play-off turunda Portekiz'e 6-2 ve 0-0'lık sonuçlarla elenmişti.

- Kart durumu

Bosna Hersek'te Muhamed Besic, kart cezası nedeniyle play-off ilk maçında forma giyemeyecek.

Asmir Begovic, Edin Dzeko, Anel Hadzic, Miralem Pjanic, Emir Spahic ve Toni Sunjic sarı kart görmeleri halinde İrlanda Cumhuriyeti ile 16 Kasım'da deplasmanda oynanacak rövanş maçını kaçıracak.

İrlanda Cumhuriyeti'nde John O'Shea ve Jonathan Walters cezalı oldukları gerekçesiyle Bosna Hersek maçında mücadele edemeyecek. İrlanda cephesinde Seamus Coleman, Wes Hoolahan, James McCarthy, Glenn Whelan ve Marc Wilson ise kart sınırında bulunuyor.

İki takım arasındaki play-off turu ilk maçı, yarın TSİ 21.45'te Bosna Hersek'in Zenica şehrindeki Bilino Polje Stadı'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler