Boston Celtics, final serisinde Dallas Mavericks'i bozguna uğrattı!

13.06.2024 - 10:32 | Son Güncellenme: 13.06.2024 - 10:38

NBA Final Serisi üçüncü maçında Dallas Mavericks ve Boston Celtics bir kez daha karşı karşıya geldi. Mücadeleden galibiyetle ayrılan Celtics, şampiyonluk için gün saymaya başladı.

Boston Celtics, final serisinde Dallas Mavericks'i bozguna uğrattı!

AJANSSPOR HABER

NBA Final Serisi üçüncü maçında Boston Celtics, deplasmanda Dallas Mavericks'i 106-99'luk skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla seride 3-0 öne geçen Celtics, rakibini bir kez daha mağlup ettiği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

Tatum ve Brown'dan 61 sayı

Boston Celtics'te takımın iki yıldızı Jayson Tatum ve Jaylen Brown gösterdikleri performansla takımı adeta taşıdı. Tatum karşılaşmayı 31 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle tamamlarken; Brown 30 sayı, 8 ribaund ve 8 asistlik performans gösterdi.

Irving ve Doncic mağlubiyete engel olamadı

Dallas Mavericks'te iki maçtır performansıyla eleştiri oklarının hedefi olan Kyrie Irving, karşılaşmayı 35 sayı, 3 asist ve 2 ribaundla tamamladı. Luka Doncic ise 27 sayı, 6 asist ve 6 ribaundluk performansıyla mağlubiyete engel olamadı.

Celtics gün sayıyor

Dallas Mavericks ve Boston Celtics, 15 Haziran Cumartesi günü serinin dördüncü maçında karşı karşıya gelecek. Celtic, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde tarihindeki 17'nci NBA şampiyonluğunu ilan edecek.

Boston Celtics, son olarak 2008 yılında NBA Finali'nde Los Angeles Lakers'ı 6 maçın sonunda 4-2'lik sonuçla mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Boston Celtics, toplamda 17 NBA şampiyonluğuyla ezeli rakibi Los Angeles Lakers ile birlikte en çok şampiyon olan kulüp konumunda.

Senin için hazırladığımız haberler