Boston Celtics'in başkanı planlarını anlattı!

02.10.2017 - 13:16 | Son Güncellenme: 02.10.2017 - 13:16

Ainge’den İrving ve Takım Değerlendirmesi
Gordon Hayward transferinin sonlanması, diğer NBA takımları için yeterliydi. Yine de bu yaz Boston Celtics genel menajeri Danny Ainge, daha fazlasını yapmak konusunda bir sorumluluk hissetti. Celtics’in kaderini değiştiren bir diğer hamle ise Isaiah Thomas‘ı ve Brooklyn Nets‘in oldukça değerli olan 2018 1.tur draft haklarını (muhtemelen ilk 5) Kyrie İrving karşılığında Cleveland Cavaliers‘a takas etmesi oldu.

Ainge, Nets haklarından vazgeçme gerekçesini açıkladı.

“Horfor’du ve Hayward’ı takıma katmamız, onlara bir şans verme konusunda sorumluluk hissetmeme sebep oldu. Bana göre Brooklyn’den aldığımız haklar oldukça heyecan vericiydi. Cleveland Cavailers için oldukça iyi bir seçim olacaktır fakat Cavs’ın draft edeceği oyuncuların gelişim gösterip olgunlaşabilmesi ve bunun da yanında organizasyonun yüzü olabilmesi birkaç seneyi bulacaktır. Kyrie kendisini kanıtlamış bir oyuncu, şüphesiz. Henüz 25 yaşında bu seviyede oynayabilen bir oyuncu, bana göre Brad Stevens, Horford ve Gordon için oldukça uygun bir seçim. Üstelik Tatum ve Brown için de kendilerini geliştirmeleri adına önemli bir fırsat olacaktır. Rozier, Smart, ve Marcus Morris gibi genç ve ileride yıldızları parlayabilecek bir çok oyuncumuz var. Biz, uzun süre birlikte olabilecek ve bundan mutluluk duyacak genç bir takıma sahibiz.”
Eğer serbest bir oyuncu iseniz ve gelecek sezon Boston ile sözleşme yapmayı düşünüyorsanız Ainge’in mesajı çok net: “Organizasyonunuza güveniyorsanız, onlar da sahada en iyisini verebilmeniz için ekip olarak tüm imkanları sağlıyor”.

HerseyNBA

Senin için hazırladığımız haberler