Valtteri Bottas, Türkiye Grand Prix'si zaferini değerlendirdi

Orhan Gülek
10.10.2021 - 17:32 | Son Güncellenme: 10.10.2021 - 17:39

Son dakika Formula 1 haberleri... Türkiye Grand Prix'siyle bu sezon ilk galibiyetine ulaşan Valtteri Bottas, yarış sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Valtteri Bottas, Türkiye Grand Prix'si zaferini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de Türkiye Grand Prix'si heyecanı yaşandı. İstanbul Park'taki büyük heyecana ilk sıradan başlayan Mercedes-AMG PETRONAS takımından Valtteri Bottas yarışın galibi oldu.

Bu sezonun ilk galibiyetine İstanbul'da ulaşan Fin pilot Bottas yarış sonrası şu açıklamalarda bulundu.

"Araca özgüvenim inanılmazdı"

"Kendi açımdan şunu söylemeliyim ki bu yarış, hayatımdaki en iyi yarışlardan bir tanesiydi. Bir tane patinaj dışında her şey kontrol altındaydı.Yarış öncesinde söylediğim gibi araç, her koşulda çok iyiydi ve araca özgüvenim inanılmazdı, aracı kontrol edebiliyordum. Bu koşullarda doğru stratejiyi seçmek kolay değil, ne zaman pite gireceğinizi, hangi lastikleri kullanacağınızı tam olarak bilemiyorsunuz."

"Galibiyeti gerçekten hak ettiğimizi düşünüyorum"

Hava şartları ve pistin durumundan dolayı zorlanıp zorlanmadığı sorusuna ise Bottas, "Pistte sadece tek bir kuru yarış çizgisi olduğunda, bu çizginin dışına taştığınızda aracın kontrolünü kaybetmek çok kolay oluyor, bu nedenle yarış boyunca odağınızı korumanız lazım. Zorlu bir yarıştı ve bu galibiyeti gerçekten hak ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Türkiye GP'de günün pilotu belli oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler