Boupendza için flaş açıklama: "Öncelik Fenerbahçe demedik"

30.03.2021 - 17:39 | Son Güncellenme: 30.03.2021 - 17:48

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, golcü oyuncu Aaron Boupendza'nın transfer durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Vardı, "Öncelik Fenerbahçe demedik" dedi. İşte detaylar...

Boupendza için flaş açıklama: "Öncelik Fenerbahçe demedik"

Bu sezon attığı 18 golle Süper Lig'de zirvede yer alan Gabonlu forvet oyuncu Aaron Boupendza'nın transfer durumu ile ilgili Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı açıklamalarda bulundu. 

"Resmi bir görüşme yok"

Skorer'e konuşan Vardı, "Boupendza’nın bir arkadaşı onu 6-7 tane Avrupa kulübüne önermiş. Resmi bir görüşme yok. Oyuncu sezon sonuna kadar bizimle kalacak zaten kendisi de bir yere gitmek istemiyor...

"Açıklamış olduğumuz fiyat 10 milyon Euro"

Kulübümüzün başarısı için ter dökecek. Biz bir rakam belirdik. Açıklamış olduğumuz fiyat 10 milyon Euro. Kim resmi olarak başvurur ve bu fiyatı verirse onunla görüşeceğiz. Satacağız bu oyuncuyu ama onun mutlu olduğu yere gitmesi bizim önceliğimiz.' dedi.

Fenerbahçe - Boupendza iddiaları hakkında ne dedi?

Vardı, Fenerbahçe ile Boupendza arasındaki transfer dedikoduları için de; 'Biz Fenerbahçe’ye önceliğimiz var diye bir şey demedik maalesef böyle lanse edildi. Hatta bizim bir hemşerimiz var Erol Bilecik, çok kıymet verdiğimiz bir iş adamımız. Erol Bilecik’te Hatay’dan Boupendza’yı 3 takım isterse Fenerbahçe tercih edilir mi diye sormuştu.

"Bizim için önemli olan öncelikle belirlediğimiz rakam"

Ben dedim ki Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’da çok güzide kulüplerimizdir, bizim için önemli olan öncelikle belirlediğimiz rakam, ikincisi oyuncumuzun mutlu olabileceği bir kulüp. Bu Fenerbahçe olabilir, Beşiktaş olabilir, Galatasaray olabilir illa Fenerbahçe olur diye bir şey söylemedim. Hatta Erol Bilecik şu an rakibimiz Fenerbahçe'ye çok büyük destekler veren bir iş adamımız.

"Kendisi Hataylı ama Hatayspor’a bir desteği yok"

Kendisi Hataylı ama Hatayspor’a bir desteği yok. Hatta herkes 10 milyon verir de onlar 12 milyon verirse, onursal başkanımız da böyle bir açıklama yaptı, onlar Hatayspor’u seviyorlarsa, Hatay’ın yetiştirdiği evladıysa da 2 milyon Euro fazla versinler diye bir şey dedi. Yani bizim ağzımızdan Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a, Beşiktaş’a bir güzellik yaparız diye bir şey söylenmedi.

"Fenerbahçe ön plana çıkarıldı"

Maalesef bizim söylemediğimiz şeyler söylenmiş gibi kabul edilince bu sefer diğer taraftarlar tepki gösterdi. Böyle bir açıklamamız yok. Bize sorulan soru bu oyuncu Fenerbahçe’de, Galatasaray’da, Beşiktaş’ta olsa daha fazla eder miydi ? Evet ederdi. Daha çok Pazar ve tecrübeleri var. Bunları söylüyoruz ama Fenerbahçe ön plana çıkarıldı' açıklamalarında bulundu.

"Galatasaray maçı öncesi bir sürü spekülasyon yapılıyor"

Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Galatasaray maçı öncesinde Boupendza'nın testinin pozitif çıkmasıyla ilgili konuşan Vardı; 'Şimdi de Galatasaray maçı öncesi bir sürü spekülasyon yapılıyor. Boupendza’nın testi negatif olmasına rağmen oynatılmaması için pozitif çıkarıldı gibi, insan aklıyla alay eden spekülasyonlar.

"Açıklamayı yapıyoruz ama artık korka korka yapıyoruz"

Ancak maalesef sahada alıcısının çok olduğu bir sözü doğru gibi lanse ediyorlar. Bunlardan muzdarip durumdayız. Açıklamayı yapıyoruz ama artık korka korka yapıyoruz. Biz bir sürü emek veriyoruz. Hatay medeniyetler şehri, hoşgörü şehri. Biz bu hoşgörüyü herkese bulaştırmak istiyoruz. Seyir zevki vermek istiyoruz...

"Demediğimiz şeyler ortaya çıkınca da üzülüyoruz açıkçası"

56 yıl sonra lige çıkmışız. Biz de Hatay takımını tanıtalım istiyoruz. 4 saatlik programlarda son yarım saat diğer takımlar konuşuluyor. Maalesef gündem olamıyorsunuz, ne yaparsanız yapın. Biz bu haberlerle değil oynadığımız oyunla gündeme gelmek istiyoruz. Hakemlerle, karşı rakiple oynamadan, sahada oynayan ve bu hakkını da sahada alan bir takım olgusu yaratmak istiyoruz. Demediğimiz şeyler ortaya çıkınca da üzülüyoruz açıkçası.

"Oyuncumuz dedi ki ben de herhangi bir belirti yok"

Dün itibarıyla bir açıklama yaptı Boupendza. Milli takımı yeni bitti zaten. Biz de oyuncumuzla görüştük. Oyuncumuz dedi ki ben de herhangi bir belirti yok. Daha önce geçirmişti biliyorsunuz. Ben Türkiye’ye gelip, Türkiye’de test yaptırmak istiyorum. Şimdi onun mücadelesini veriyoruz.

Boupendza, Galatasaray maçında oynayacak mı?

Gelip Türkiye’de test yaptırıp böyle bir şey varsa kamuoyuna açıklarız, biliyorsunuz Türkiye’de 17 futbolcusunun korona olup açıklayan tek takımız. Bundan da gocunmayız. Varsa onda böyle bir durum açıklarız, yoksa da çıkar Galatasaray maçında topunu oynar. Bizim böyle bir oyuncumuzu oynatmama diye bir derdimiz olabilir mi ? Biz de şu an ilk 5’te olup Avrupa’ya gitmek için hedef koymuşuz. Böyle bir hedefimiz varken nasıl olur da böyle düşünceler olur anlayamıyoruz"diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler