Boyd maç sonunda 'Beşiktaş' dedi, Çalımbay da eleştirdi!

07.03.2021 - 20:57 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 23:37

Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu haftasında Sivasspor, deplasmanda Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Mücadele sonrası Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay karşılaşmayı değerlendirdi. Rıza Çalımbay, Boyd'un maç sonrasında "Bu skor Beşiktaş'a da yaradı" iması için neler söyledi? İşte yanıtı...

Boyd maç sonunda 'Beşiktaş' dedi, Çalımbay da eleştirdi!

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu haftasında Sivasspor, Galatasaray ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Sivasspor, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Bu maçta gol atan ve Sivasspor'a Beşiktaş'tan gelen Tyler Boyd'un açıklamalarını değerlendiren Çalımbay, futbolcunun siyah-beyazlı takıma karşı oynayıp oynamayacağını da açıkladı. Detaylar haberde...

"2 defa öne geçtik ve baskı yedik"

Çalımbay "Karışımızdaki takım Galatasaray'dı çok iyi bir takım. Çok eksik geldik. O da bir dezavantajdı. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. 2 defa öne geçtik ve baskı yedik. Oyuncularımdan memnunum. Son oynadığımız maçlarda skora yansıtamıyorduk. Bugün 2 gol bulduk ama bugün sıkıntımız son paslardı. Eksiklere rağmen alınan 1 puan iyidir." ifadelerini kullandı.

"Kartı ağır gördüm"

Daha önce takımın yaşadığı sıkıntılara da değinen tecrübel, teknik adam Çalımbay "Bizim takımın başına gelmedik kalmadı. Marcelo sakatlıktan dolayı futbolu bıraktı, hastalıklar, sakatlıklar oldu. Başakşehir de çok yaşadı. 2 takım herkesten fazla maç oynadı. Yapacak bir şey yok. Gradel bizim için çok önemli. Kartı ağır gördüm. O kimseye tekme atacak birisi değil. Belki istemeden vurmuştur. İyi bir oyuncumuzu kaybettik. Boyd kendine geldi, maç eksiği vardı. Verimli olmaya başladı. İnşallah kalan maçları iyi bir şekilde bitireceğiz." açıklamasında bulundu.

Boyd'un açıklaması tartışma yarattı

Boyd'un maç sonunda yaptığı açıklamada, "Bugün çok önemli bir maçtı, Beşiktaş için de önemliydi. Sivasspor'a puan kazandırdık" demesi sosyal medyada sıkça tartılmıştı. 

"Boyd'un öyle söylemesi doğru değil"

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan kiraladıkları Tyler Boyd'un maç sonu açıklamalarıyla ilgili, "Boyd'un öyle söylemesi doğru değil. Profesyonel bir futbolcu ve şu anda Sivasspor forması giyiyor. Ben de Beşiktaşlıyım. Bunu hiçbir zaman gizlemedim. Bütün futbol hayatım Beşiktaş'ta geçti. Profesyonelliğin bize yüklediği sorumluluğu yerine getiriyoruz. Öyle bir açıklama iyi bir şey değil ama kötü niyetle söylediğine inanmıyorum. Boyd, karakter olarak mükemmel bir insan. Belki duygusal bir yönden söylemiştir. Galatasaray'ın puan kaybettiği dönemde söylemesi doğru değil. O, Beşiktaş'ta oynadı ama Galatasaray ile karşılaştık. Saygı duymak gerek." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a karşı oynayacak mı?

Çalımbay, Boyd'u Beşiktaş ile yapacakları maçta oynatacağını belirterek, "Beşiktaş maçında Boyd oynayacak. Sakatlık olmazsa ve iyi durumda olursa tabii ki oynayacak. Orada da Boyd'un her şeyini vereceğine inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler