"Böyle ciddi bir durumda bile 2. plana atıldık"

19.04.2020 - 15:21 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 15:29

"Böyle ciddi bir durumda bile 2. plana atıldık"

TFF Kadınlar 2. Lig takımlarından 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı'nın genç yeteneği Gözde Uçar, Ajansspor'dan Hasan Begdili'nin sorularını yanıtladı.

Uçar, koronavirüs salgını gibi ciddi bir konunun sadece erkek futbolu üzerinden konuşulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken finansal anlamda herhangi bir görüşme gerçekleştirmediklerini ifade etti.

Gözde Uçar'ın Ajansspor'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Koronavirüs salgını sebebiyle liglerin oynanmadığı bu dönemde çalışmalarınızı nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Liglerin oynanmadığı bu süreçte biz de formumuzu kaybetmemek için evde kendi imkanlarımız ve programımız doğrultusunda core idmanları ve egzersizler yapıyoruz.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, koşulların elverişli olması halinde Haziran ayını işaret etti. Tabii bu bir temenni aslında. Sizin liglerin başlangıç tarihi hakkında bir öngörünüz var mı?

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yakın zamanda böyle bir açıklaması oldu. Aslında şu an her kulüp belirsizlik içerisinde ve kimse ne olacağını bilmiyor. Bu ciddi anlamda küresel bir salgın. Kimse riske girmek istemiyor. Koşullar tam anlamda yerine geldiği takdirde oynanacaktır. Biz de herkes gibi şu an bekliyoruz. Temennimiz bir an önce bu pandeminin son bulması ve kalan maçlarımızı oynamamız.

Kadın futbolunda bu dönemde ekonomik ya da idari olarak alınan önlemler oldu mu? Bu konuyla ilgili sizlerle (futbolcularla) görüşüldü mü?

Bilindiği üzere birçok kulüp bu süreçte ekonomik sıkıntılar yaşıyor, ve oyuncular finansal olarak fedakarlıklar yapıyorlar. Örneklerini çoğumuz biliyoruz. Yalnız biz erkek takımları gibi çok uçuk rakamlar almıyoruz veya çok geniş bütçe havuzumuz yok ne yazık ki. Bu konu şu anlık bizde söz konusu değil.

Kadın futbolu birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de 2. plana itiliyor, öyle ki koronavirüs salgını ile ilgili konular konuşulurken dahi tartışmaların erkek futbolu üzerinden gittiğini görüyoruz. Bu konuyla ilgili düşünceleriniz neler?

Maalesef biz böyle ciddi bir durumda bile ikinci plana atıldık. Bu bizler için üzücü bir durum, bu konuda biraz da medyanın etkisi olduğu düşünüyorum. Umarım bu düzen bir an önce yıkılır ve eşit şartlar oluşur.

Süper Lig'in ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı oldu ve aslında Berna Hanım ile Kayserispor'un bir çıkış yakaladığını söyleyebiliriz. Bu örneklerin çoğalması için, kadınların futbolda daha aktif görevler yapması için sizce neler yapılmalı? Bu konuda geçmişe göre ilerleme kaydedildiğini düşünüyor musunuz?

Berna Hanım'ı şahsen tanıyorum. Erol Bedir'den sonra Kayserispor'un başkanı oldu. Bu da Süper Lig için bir ilk. Sürekli futbolun konuşulduğu bir ülkede küme düşme hattındaki bir takımın başına geçmesi kolay değil tabii ki. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Berna Hanım burada birçok insana rol model oldu. İnşallah devamı da gelir. Bu sayıların çoğalması aslında kolay, sadece imkan verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kadınların futbolda her anlamda başarılı olduğunu görüyoruz. Destek verip imkan sağlanırsa, kadınların yapamayacağı bir şey yok. Tabii geçmişe göre ilerleme oluyor ama yeterli olduğunu düşünmüyorum. En kısa zamanda bunların düzelmesini temenni ediyoruz.

Genç futbolcu son olarak, "Ve son olarak kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için evde kalalım. Güzel günler yakındır" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler