Sydney United ile Macarthur finalinde ırkçılık yapan holigana örnek ceza

Cüneyt Muharremoğlu
05.10.2022 - 14:15 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 14:17

Sydney United ile Macarthur arasında oynanan Avustralya Kupası finalinde ırkçılık içerikli eylemde bulunan taraftara, futboldan ömür boyu men cezası verildi.

Sydney United ile Macarthur finalinde ırkçılık yapan holigana örnek ceza

AJANSSPOR HABER

Geçen hafta sonu, Avustralya Kupası finalinde  Sydney United ile Macarthur takımları karşı karşıya geldi.  Finali, tarihinde ilk kez bu turnuvada finale kalan Sydney United'ı 2-0 yenen Macarthur kazandı. Ancak karşılaşma kadar Sydney United'ı destekleyen bir holiganın davranışı final damga vurdu.

Nazi selamı verdi

Western Sydney Stadı'nda oynanan final maçında, Sydney United'ı destekleyen iki kişinin Nazi selamı verdiği maç görüntülerine yansıdı. Ülkedeki Hırvat göçmenler tarafından 1958'de kurulan Sydney Hırvatistan daha sonra ismini Sydney United olarak değiştirmişti.  Sidney United taraftarları final maçında "Her Zaman Hırvatistan" pankartı da açtı.

Federasyon affetmedi

Maçta yaşananlardan sonra harekete geçen Avustralya Futbol Federasyonu ırkçılığa sıfır tolerans verdi. Federasyondan yapılan açıklamada, hafta sonu Nazi selamı verdiği tespit edilen kişinin  futboldan ömür boyu men cezası aldığı belirtildi. Aynı eylemi gerçekleştiren diğer holiganın kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler