Galatasaray'ın almadığı Yusuf Erdoğan, Trabzonspor'da şampiyonluğa koşuyor

Ali Bozkurt
13.02.2022 - 21:50 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 22:00

Süper Lig'in ilk devresinde Kasımpaşa ile düşmemeye oynayan Yusuf Erdoğan, şimdi Trabzonspor ile şampiyonluğa koşuyor. Yusuf, Fatih Terim kızdığı için Galatasaray'ın kapısından da dönmüştü.

Galatasaray'ın almadığı Yusuf Erdoğan, Trabzonspor'da şampiyonluğa koşuyor

AJANSSPOR HABER

Yusuf Erdoğan, bu sezon ilginç bir kariyer öyküsüne imza atacak. Ara transfer döneminde Kasımpaşa'da yuvası Trabzonspor'a geri dönen Yusuf, adeta kıştan da yaza geçiş yaptı. 30 yaşındaki kanat oyuncusu, daha bir ay öncesine kadar kümede kalma mücadelesi verirken, şimdi şampiyonluğa koşuyor.

Düşme hattından şampiyonluğa

Süper Lig'in ilk devresinde Kasımpaşa forması giyen Yusuf Erdoğan, düşmeme mücadelesi veriyordu. Ancak ara transferde bordo mavili takıma transfer oldu. Yusuf, Kasımpaşa'dan ayrıldığında takım 18 puanla sondan dördüncüydü. Yani düşme hattının içindeydi. Ki 18. Altay ile 19. Çaykur Rizespor'un da 18 puanı bulunuyordu.

İlk dönemde 20 gol atıp 15 asist yaptı

Yusuf Erdoğan, Kasımpaşa'daki başarılı bireysel performansının ödülünü Abdullah Avcı'nın gözüne girerek aldı. Ispartalı olan ancak profesyonel futbol kariyerine Trabzonspor'da adım atan Yusuf Erdoğan, 2013-2017 arasında formasını giydiği yuvasına 2022'de geri döndü. Avcı'nın yedek kulübesinde hamle oyuncu olarak kullandığı Erdoğan, süre aldığı 4 maçta takıma olumlu katkı sundu. Yusuf, ilk döneminde bordo mavili formayla çıktığı 136 maçta 20 gol atarken 15 de asist yaptı.

Galatasaray formasını giydi, transferi yattı!

İlk dönemde Trabzonspor'da beklentinin altında kaldığı gerekçesiyle elden çıkartılan Yusuf Erdoğan, Kasımpaşa'da vasatın üzerinde bir çizgi yakaldı. Bu yüzden de 2020 yaz transfer döneminde Galatasaray ile anlaştı. Ama transfer resmiyet kazanmadan formayla poz verince dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in bunu kızdığı ve bu yüzden transferden vazgeçtiği medyaya yansıdı.

Kasımpaşa'da kaybolmadı

Kasımpaşa ile 72 maçta 16 gol ve 9 asistlik bir performans sergileyen Yusuf Erdoğan, Bursaspor'da da 57 maçta 4 gol ve 7 asistle oynadı. 9 defa U21 A Milli Takımı forması giyen Yusuf Erdoğan, A milli formayı ise henüz giyebilmiş değil. Bir maç eksiği olan en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor'a 12 puan fark atan Trabzonspor, koşar adım şampiyonluğa koşuyor. Yusuf Erdoğan da böylece düşmemeye oynadığı bir sezonu, ilk defa şampiyonluk kupası kaldırarak bitirecek.

Senin için hazırladığımız haberler