TFF Faaliyet Raporu: 100 sayfa mali rapor 356 sayfa Büyükekşi ve yaptıkları

Özgür Koç
26.07.2024 - 14:47 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 15:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz günü yapılan seçimli genel kurulda başkanını seçti ve İbrahim Hacıosmanoğlu yeni TFF Başkanı oldu. Seçim öncesinde bir önceki federasyonun yönetim kurulu 2023/24 sezonu faaliyet raporunu genel kurul üyelerine sundu. Üyelere 456 sayfadan oluşan kalın bir kitap verildi.

TFF Faaliyet Raporu: 100 sayfa mali rapor 356 sayfa Büyükekşi ve yaptıkları

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Büyükekşi federasyonunun 2023/24 sezonu faaliyet raporunu içeriğiyle büyük şaşkınlığa neden oldu.

356 sayfa Büyükekşi'nin yaptıkları, 79 tane başkan fotoğrafı

Faaliyet raporu kendisine ulaşan gazeteci Emrah Kayalıoğlu’nun bildirdiğine göre; kitabı eline alıp sayfalarını çevirenler TFF’nin rakamsal faaliyetlerinin yer almasını beklerken ilk 356 sayfa boyunca TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetiminin A’dan Z’ye neler yaptığını ve Büyükekşi’nin bol bol fotoğrafını gördüler. Öyle ki, ilk 57 sayfada 79 Büyükekşi fotoğrafı yer alırken tek bir sayfada 9 fotoğrafın olduğu da ortaya çıktı.

Görevi bırakması beklenirken yeniden aday oldu

Herkes kulüplerin büyük baskısı ve imza toplamasının ardından seçim kararı alan Mehmet Büyükekşi’nin tek amacının EURO 2024’te A Milli Takım’la birlikte Almanya’da olmak olduğunu ve seçim tarihini bu nedenle 18 Temmuz gününe aldığını düşünmüştü. Ancak eski TFF Başkanı ani bir manevra ile istenmediği başkanlığa yeniden adaylığını koydu ve Servet Yardımcı’nın adaylıktan çekilmesi ile yeniden başkan seçileceği algısı oluştu. İbrahim Hacıosmanoğlu’nu da kimse hesaba katmıyordu.

Hacıosmanoğlu 5 foy farkla başkan oldu

Buna karşın genel kurulda yapılan sert konuşmalar ve verilen boş oylar sonrasında oy farkını kapatan Hacıosmanoğlu, 5 farkla seçimi kazandı ve Mehmet Büyükekşi’nin artık gerçekten istenmediği üyelerin oylarıyla da tasdiklenmiş oldu.

Sporcu Esenliği ve Çocuk Koruma için harcanan 7 bin 690 TL

Emrah Kayalıoğlu’nun incelediği mali faaliyet raporunda ise bazı gariplikler ve anlaşılamayan birçok rakam mevcut. Ancak bunların tamamı Denetleme Kurulu’ndan geçmiş durumda. Raporun en çarpıcı maddelerinden biri ise şu:

Sporcu Esenliği ve Çocuk Koruma kaleminde bütçe 463 bin TL olarak öngörülmüş ancak sadece 7 bin 590 TL harcama yapılmış ve söyleyecek söz kalmamış.

"Gelir giderden fazla iken nasıl eksi çıkıyor?"

Kayalıoğlu, sorduğu sorularla Faaliyet Raporu'yla ilgili önemli detayları paylaştı. Kayalıoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda;

"Yazıklar olsun! Sporcu esenliği ve çocuk korumaya 7.590 TL! Kurullara 14,7 milyon TL huzur hakkı. Cezalardan 114 milyon TL gelir. Sayfa 383: Gelir giderden fazla iken nasıl eksi çıkıyor?" dedi.


"403 milyon TL yayıncılardan, 105 milyon TL sponsorlardan neden tahsil edilemedi?"

Emrah Kayalıoğlu bir başka paylaşımında ise "Denetleme Kurulu ve bağımsız denetçinin işini de yapalım, sormadıklarını soralım: TFF paraşüt ödemelerini neden bütçelenenin yarısı kadar yaptı? 137,7 milyon TL neden vadesiz mevduatta bekliyor?403 milyon TL yayıncılardan, 105 milyon TL sponsorlardan neden tahsil edilemedi?" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler