“Bozuk zeminler bizim işimiz…” TFF Başkanı Nihat Özdemir'den kafa karıştıran açıklama

17.02.2021 - 19:31 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 19:47

Son dakika haberleri… Futbolseverlerin tepkisini çeken Süper Lig’deki kötü saha zemini sorununa TFF Başkanı Nihat Özdemir’den açıklama geldi. Özdemir, “Bizim TFF olarak şu sahayı şöyle, böyle yap deme yetki ve sorumluluğumuz yok” dedi. Bu yanıt kafaları daha da karıştırdı. Peki Türkiye’de stat zeminleri kimin sorumluluğunda? İşte cevabı...

“Bozuk zeminler bizim işimiz…” TFF Başkanı Nihat Özdemir'den kafa karıştıran açıklama

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri haline gelen saha zeminlerinin bozukluğu pekçok futbolseveri isyan noktasına getirdi. Ağırlaşan kış şartlarıyla birlikte Malatya ve Erzurum başta olmak üzere birçok şehirde zeminler futbol oynanamaz halde. Üstelik buna son haftalardaki görüntüsüyle Fenerbahçe’nin Ülker Stadı ile Galatasaray’ın Türk Telekom Stadyumu da dahil oldu. 

“Biz Olimpiyat Stadı’nı yaptık”

Bu konu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in beIN Sports’a verdiği röportajda da gündeme geldi. Kendilerinin yalnızca Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bakımını üstlendiğini belirten Özdemir, diğer stadyumlardaki zeminler hakkında yetkileri olmadığını vurguladı.

TFF’nin sahalarla ilgili görevi

Nihat Özdemir, “TFF olarak şu sahayı şöyle, böyle yap deme yetkimiz ve sorumluluğumuz yok. Kulüpler bizden yardım isterlerse elimizden geleni yaparız. TFF olarak bizim görevimiz; o sahada futbol oynanıp oynanmayacağına karar vermek. Bizim görevimiz budur. 

İsteyene yardım ederiz

Ama biz her zaman bilgi aktarımına, teknik aktarımına hazırız. Eğer bunu yapmazlarsa Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yan yana gelip bu sahaların bakımlarının yapılması, direnajının yapılması gibi konularda kulüplerimize bazı sistemler getirebiliriz diye de düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili kanun ne diyor?

TFF Başkanı Özdemir bu sözleriyle topu kulüplere atmış oldu. Açıklamadan tatmin olmayan bazı futbolseverler ise sosyal medyadan TFF’nin kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunu hatırlattı. İlgili kanunun 3’üncü maddesi şöyle diyor:

a) Türkiye’deki her türlü futbol faaliyetini yürütmek, düzenlemek ve denetlemek.

b) Futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak.

Türkiye’de 3 farklı yol izleniyor

Bu tartışmalar ışığında zeminlerin bakımının nasıl yapıldığına gelince… Türkiye’de futbol saha bakımı 3 farklı şekilde gerçekleşiyor. 1- Kulüpler kendi bünyesindeki personelle bu ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 2- Bu hizmeti sağlayan özel firmalar var. 3- Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor İl Müdürlükleri personeliyle bu ihtiyacı karşılamakta. Burada önemli olan; stat yapıldıktan sonra kulüp tarafından mı işletiliyor yoksa il spor müdürlüğü tarafından mı sorusu. Bozuk zeminli statlar genelde kulüpler tarafından işletilen statlar.  

Bakan Kasapoğlu el koydu

Geçtiğimiz günlerde oynanan Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçından sonra konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Biz bakanlık olarak gereken tüm çalışmaları başlattık. İlgili tedbirler, denetimler, bu manada yaptırımları uygulama noktasında da harekete geçtik. Sporcu sağlığı bizim kırmızı çizgimiz” demişti. 

Futbolseverler tam anlamıyla çokbaşlılığın yaşandığı ve herkesin topu birbirine attığı saha zeminleri konusunda bir an önce gerekenlerin yapılmasını bekliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler