Bremen, 3 oyuncusunu milli takıma göndermedi!

30.08.2020 - 22:23 | Son Güncellenme: 30.08.2020 - 22:25

Werder Bremen Kulübü, 3 futbolcusunu ülkelerinin milli takımlarına göndermeme kararı aldı. Neden böyle bir karar aldılar? Kurallar ne diyor?

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi kulüplerinden Werder Bremen, mevcut karantina kuralları sebebiyle dikkat çeken bir karar aldı ve 3 futbolcusunu milli takımlarına göndermeme kararı aldı. Bu 3 futbolcunun Rashica, Veljkovic ve Chong olduğu ifade edildi.

Milli takıma oyuncu gönderme sıkıntısı...

Korona salgını, bazı kulüpleri mali açıdan zorlamanın dışında başka faktörlerle de olumsuz etkileyebiliyor. Onlardan biri de kulüplerin milli takıma oyuncu göndermesi ve sonrasında yaşanan karantina süreci.

Kulüpler, milli takıma oyuncu göndermek zorunda değil

Pandemi sebebiyle FIFA, Eylül ayı başında uluslararası maçlarla ilgili olarak bazı kısıtlamalar olabileceğini açıkladı. Kulüpler, dönüşte zorunlu karantina sebebiyle oyuncusundan yararlanamama riski olduğu için, futbolcularını milli takımlarına yollamak zorunda değil.

Werder Bremen, 3 oyuncusunu milli takıma göndermedi

Werder Bremen'de sportif direktör Frank Baumann, Milot Rashica (Kosova), Tahith Chong (U21 Hollanda) ve Milos Veljkovic'in (Sırbistan) seyahat etmeyeceğini ve böyle bir riskin olmayacağını ifade etti.

Normalde bahsi geçen oyuncular milli takım forması giymek istese de Baumann, "Bremen sağlık departmanuı, negatif testlerden bağımsız olarak oyuncuların dönüşlerinden sonra 5 gün karantinada olmaları gerektiğini bize yazılı olarak bildirdi" ifadelerini kullandı.

Milli maçta gitselerdi ne olacaktı?

Eğer bahsi geçen 3 futbolcu için Werder Bremen böyle bir karar almasaydı, Werder Bremen'in 12 Eylül'de Jena ile kupada oynayacağı maçta yer alamayacaklardı. Bu da Werder Bremen'in istemedii bir durumdu. Bu kararla birlikte, Bremen dezavantajlı duruma gelmekten kendisini korumuş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler