Brezilya, askıya alınan Arjantin maçını oynamayı reddediyor

11.08.2022 - 13:19 | Son Güncellenme: 11.08.2022 - 13:23

Brezilya, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesinde risklerin çok yüksek olduğunu savunarak, ertelenen Arjantin Dünya Kupası eleme maçını oynamamakta ısrarcı.

Brezilya, askıya alınan Arjantin maçını oynamayı reddediyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yaklaşık bir yıl önce Sao Paulo'da Brezilya ile Arjantin arasındaki Dünya Kupası Eleme maçı, Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı görevlilerinin, ülkenin Kovid-19 salgınına karşı aldığı tedbirlere uymadığı gerekçesiyle Arjantinli futbolcular Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso ve Cristian Romero'yu almak üzere 6. dakikaya gelinirken sahaya girmesinin ardından askıya alınmıştı.

FIFA'dan 4 Arjantinli futbolcuya men cezası

FIFA, Arjantinli 4 futbolcuya ikişer maç men cezası vermiş, Brezilya ve Arjantin futbol federasyonlarını da sorumluluklarını yerine getirmede eksiklik gösterdiği gerekçesiyle para cezasına çarptırmıştı. FIFA Disiplin Komitesi'nden yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmenin ardından maçın tekrar edilmesine karar verildiği, tarihinin ve oynanacağı stadın daha sonra duyurulacağı ifade edilmişti. 

Brezilya, Arjantin maçını oynamak istemiyor

İki ülke federasyonu, FIFA'nın askıya alınan Brezilya-Arjantin karşılaşmasını 22 Eylül'de oynatma kararını Ağustos ayında karar vermesi beklenen Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşımıştı. 

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Tite, Arjantin maçında yaşanabilecek sakatlık, cezalı duruma düşme ya da Arjantinlilerin olası boykot riskleri nedeniyle maçı oynamak istemiyor. Brezilya Federasyon Başkanı Ednaldo Rodrigues yaptığı açıklamada, karşılaşmanın oynanmaması için FIFA'ya başvuracaklarını söyleyerek, "Teknik kadromuzun talebine cevap vermek için her türlü çabayı göstereceğim. Önceliğimiz Katar'da Dünya Kupası'nı kazanmak. Arjartin maçının oynanması milli takım teknik heyeti tarafından önerilmezse, oynanmaması için çalışacağız." dedi.

Katar'ı garantilemişlerdi

Brezilya ve Arjantin, askıya alınan karşılaşmanın sonucuna bakılmaksızın Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünnya Kupası finallerine katılma hakkı elde etmişti. 

Katar'da Brezilya; Sırbistan, İsviçre ve Kamerun ile G Grubu'nda yer alırken, Arjantin ise C Grubu'nda Meksika, Polonya ve Suudi Arabistan ile mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler