Brezilya GP'de ikinci antrenmanın en hızlısı Alonso

Orhan Gülek
13.11.2021 - 19:12 | Son Güncellenme: 13.11.2021 - 19:27

2021 Formula 1 sezonunun 19. yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesinde 2. antrenman seansını Alpine pilotu Fernando Alonso ilk sırada tamamladı.

Brezilya GP'de ikinci antrenmanın en hızlısı Alonso

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’de şampiyonluk heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Bu hafta sonu ise Brezilya Grand Prix'si var. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılmayan ancak bir yıl aradan sonra takvime tekrar geri dönen Brezilya’da birinci antrenman turunun zirvedeki ismi Mercedes’in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton olmuştu. İkinci antrenman seansını ise İspanyol pilot Fernando Alonso, zirvede tamamladı.

Alonso böylelikle, bu yıl kuru zeminde ilk kez bir seansı lider tamamladı.

Verstappen, ikinci sırada 

Verstappen, daha boş depoyla turlayan Alonso'nun turundan 0.864 saniye yavaş kalmasının ardından ikinci olurken, Mercedes'ten Valtteri Bottas, bitime saniyeler kala 1:12.355 yaptı yaptı ve 2. antrenman seansını üçüncü sırada tamamladı.

Alpine'in diğer pilotu Esteban Ocon 1.169 saniye geride üçüncü oldu. Böylelikle her iki Alpine sürücüsü de ilk dörde girmiş oldu.

Lewis Hamilton, beşinci sırada yer aldı

Lewis Hamilton seansın son kısmında 1:12.741 yaparak, takım arkadaşının 0.386 saniye gerisinde beşinci sırada yer aldı.

Bir diğer Red Bull sürücüsü Sergio Perez ise, uzun sürüşlerde genel olarak Verstappen'le benzer tempoya sahipti ancak antrenman turlarını takım arkadaşının 0.801 saniye gerisinde altıncı sırada tamamladı.

Lewis Hamilton'ın arka kanatı teslim edilmedi

Öte yandan FIA, sıralama turlarında kullanılan arka kanada el koymasının ardından, Lewis Hamilton'ın 2. antrenmanda yeni bir arka kanat kullanmasına izin verdi. 

Ne olmuştu?

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, dün gerçekleştirilen sıralama turlarında harika bir tempo yakalayarak rahat bir pole pozisyonu almıştı.

Fakat FIA incelemesinde, arka kanadının F1 Teknik  Yönetmelikleri'ne aykırı olduğu anlaşıldı ve Mercedes görüşmeye çağrıldı.

Dünden bu yana görüşmeler ve toplantılar devam etse de henüz bir karar alınmadı. FIA, dün göründüğünden daha karmaşık olan bu süreç için arka kanada el koyup, üzerinde değişiklik yapılmaması için mühürlemişti.

İnceleme devam ederken, Sao Paulo'daki ikinci antrenman seansına Lewis Hamilton faklı bir arka kanatla çıktı.

Hamilton bu kapsamda 2. antrenman için yeni bir arka kanada geçti 

 

Brezilya GP 2. Antrenman Sonucu

Sprint sıralama yarışı bugün TSİ 22:30'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler