Brezilya GP'de sprint yarışını Bottas kazandı

Orhan Gülek
13.11.2021 - 22:54 | Son Güncellenme: 13.11.2021 - 23:22

2021 Formula 1 sezonunun 19. yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesinde sprint sıralama yarışını Valtteri Bottas kazandı

Brezilya GP'de sprint yarışını Bottas kazandı

AJANSSPOR - HABER

Brezilya Grand Prix'si öncesi yapılan sprint sıralama yarışını Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı.

Hamilton yoksa Bottas var

Formula 1'de sezonun son sprint yarışı bugün Brezilya'da gerçekleştirildi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın F1 Sportif Yönetmelikleri'ne uymaması nedeniyle son sıradan başladığı sezonun son sprint yarışında Mercedes'in diğer Fin pilotu Valtteri Bottas damalı bayrağı gören ilk pilot oldu.

Brezilya GP'de pole pozisyonunu Bottas'ın oldu

Yarışın son turlarında Bottas, arkasında bulunan Verstappen'in baskısına ve DRS'yi açmasına rağmen rakibine geçiş şansı vermedi ve damalı bayrağı ilk sırada görerek yarınki yarış için pole pozisyonunu kazanmış oldu.

Mercedes'e altın değerinde 3 puan geldi

Bu sonuçla Fin pilot Valtteri Bottas, fazladan üç puanın sahibi oldu ve Mercedes'in takımlar şampiyonasında puan farkını artırmasına yardım etti.

Verstappen, 19 puanlık avantajını 21 puana çıkarttı

Öte yandan Hamilton'ın cezası sonrası sprint yarışına pole pozisyonunda başlayan Verstappen, başlangıçta hem Bottas hem Sainz'a geçildi. Sonrasında Sainz'ı geçip, Bottas'ı yakalasa da, damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Yine de Verstappen, aldığı iki  puanla şampiyonadaki 19 puanlık avantajını 21 puana çıkarmış oldu.

Böylelikle Verstappen, yarın koşulacak olan Brezilya GP'ye ikinci sıradan başlayacak.

Lewis Hamilton'dan müthiş performans

Lewis Hamilton'ın Brezilya GP'si sıralamalarından diskalifiye edilmesi sonrası ise gündeme bomba gibi düştü. Ancak İngiliz pilot, en geriden başladığı yarışta her tür bir ismi geride bıraktı ve son turda Lando Norris'i de geçerek damalı bayrağı beşinci sırada gördü. Hamilton, motor değiştirdiği için pazar günkü yarışa 10. sıradan başlayacak.

İlgini Çekebilir
Brezilya GP'de işler karıştı! Hamilton diskalifiye...
Habere Git

Bu sonuçların ardından Verstappen, pazar günü öncesinde Hamilton'ın 22 puan önünde yer alıyor. Mercedes ise takımlar şampiyonasında Red Bull'la aradaki farkı 2 puana çıkardı.

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton'a Brezilya'da 5 sıra geriden başlama cezası
Habere Git

2021 Brezilya Grand Prix'si pazar günü TSi 20:00'de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler