Brezilya GP'de sprint yarışını kazanan Bottas: "Kumar oynadık"

Orhan Gülek
14.11.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 00:40

2021 Formula 1 sezonunun 19. yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesinde sprint sıralama yarışını kazanan Valtteri Bottas, yarış sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Brezilya GP'de sprint yarışını kazanan Bottas: "Kumar oynadık"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 19. ayağı Brezilya Grand Prix'sine Mercedes takımından Valtteri Bottas ilk sırada başlayacak.

Formula 1 tarihinde üçüncü kez düzenlenen sprint yarışı, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde 24 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Sprint yarışın hemen başında yaptığı atakla liderliği ele geçiren Fin pilot Bottas, 29 dakika 9.559 saniyelik derecesiyle galip geldi ve pole pozisyonunu elde etti.

"Bu kumar mükemmel şekilde işe yaradığı için mutluyum”

Yarış sonrası en kritik noktanın start olup olmadığı sorulduğunda Bottas, “Evet, kesinlikle. Bugün, iyi start almak benim için kilit noktaydı ve yumuşak lastikle beraber kumar oynadık. Bunun startta fayda sağlayabileceğini biliyorduk ve işe yaradı. Sonrasında ise, yarış sonuna kadar hayatta kalmaya çalıştık. Sonlara doğru işler zorlaştı, ancak Max bazı virajlarda takip etmekte zorlandı. Bu yüzden, bu kumar mükemmel şekilde işe yaradığı için mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler