Brezilya, Sırbistan'ı devirdi kupada turladı

27.06.2018 - 22:33 | Son Güncellenme: 28.06.2018 - 01:33

2018 Dünya Kupası E Grubu'nda Sırbistan ile Brezilya karşılaştı. Brezilya, rakibini yenmeyi başardı ve kupada bir üst tura yükseldi.

Brezilya, Sırbistan'ı devirdi kupada turladı

Sırbistan ile Brezilya, 2018 Dünya Kupası E Grubu’nda karşı karşıya geldi. Spartak Stadı’nda oynanan ve İranlı hakem Alireza Feghani’nin yönettiği maçta gülen taraf 2-0’lık skorla Brezilya oldu.

Paulinho gol perdesini açtı

Gruptan mutlaka çıkmak isteyen Brezilya, aradığı golü 36.dakikada Coutinho’nun asistinde Paulinho ile buldu. İlk yarıyı da Sambacılar 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da samba devam etti

İkinci yarıda zaman zaman Sırbistan etkili ataklar geliştirse de bir türlü beraberliği yakalayamadı. Perdeyi kapatan golü ise Neymar’ın asistinde Thiago Silva 68.dakikada kaydetti.

Brezilya bir üst tura yükseldi

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Tite yönetimindeki Brezilya, 2-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Bu sonucun ardından Brezilya, 7 puana yükseldi ve adını bir üst tura yazdırdı. Sırbistan ise 3 puanda kaldı ve turnuvaya veda etti.

Brezilya'nın rakibi Meksika

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda grubunu lider bitiren Brezilya, Son 16 Turu’nda böylelikle Meksika ile eşleşmiş oldu.

Maçtan dakikalar

25. dakikada Brezilya gole yaklaştı. Sol kanatta Jesus ile paslaşan Neymar, ceza sahası içinde topla buluştu ve dar açıdan sol ayağıyla ters köşeye şutunu gönderdi, kaleci Stojkovic iyi bir refleks ile topu çıkardı.

29. dakikada Neymar'ın ara pasıyla ceza sahasına topla buluşan Jesus, rakibinden kurtulduktan sonra yakın mesafeden şutunu çekti, son anda savunmanın ayak koyduğu top kornere gitti.

36. dakikada Brezilya golü buldu. Coutinho'nun orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Paulinho, ceza sahası içinde topa dokundu ve kaleci Stojkovic'in üzerinden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

57. dakikada hızlı gelişen Brezilya atağında, Coutinho, sol kanattan bindiren Neymar'a pasını attı. Ceza sahasına giren Neymar, sol çaprazdan vurdu, kaleci topu kornere çeldi.

61. dakikada Sırbistan beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Rukuvina'nın altı pas içine kestiği ortada kaleciden seken topa altı pas önünde Mitrovic kafayı vurdu. Kale çizgisi önündeki Thiago Silva'ya çarpan topu sonrasında kaleci Becker kontrol etti.

68. dakikada Brezilya farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Neymar'ın kullandığı kornerde ön direkte kafayı vuran Thiago Silva topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

86. dakikada Brezilya gole yaklaştı. Sırbistan ceza sahası önündeki Fernandinho'nun arka direğe göndermek istediği top savunmaya çarptı ve ceza sahası içindeki Neymar'ın önüne düştü. Neymar'ın yakın mesafeden vuruşunu kaleci Stojkovic önledi.

Karşılaşma, Brezilya'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Spartak

Hakemler: Alireza Faghani, Reza Sokhandan, Mohammedreza Mansouri (İran)

Sırbistan: Stojkovic, Kolarov, Veljkovic, Milenkovic, Rukavina, Sergej, Matic, Kostic (Dk. 82 Radonjic), Ljajic (Dk. 75 Zivkovic), Tadic, Mitrovic (Dk. 90 Jovic)

Brezilya: Becker, Marcelo (Dk. 10 Filipe Luis), Miranda, Thiago Silva, Fagner, Casemiro, Paulinho (Dk. 66 Fernandinho), Neymar, Coutinho (Dk. 80 Augusto), Willian, Jesus

Goller: Dk. 36 Paulinho, Dk. 68 Thiago Silva (Brezilya)

Sarı kartlar: Dk. 33 Ljajic, Dk. 48 Matic, Dk. 71 Mitrovic (Sırbistan)

Senin için hazırladığımız haberler