Fenerbahçe Haberleri | Flamengo'da Paulo Sousa'dan Jorge Jesus'a cevap

Orhan Gülek
09.05.2022 - 18:07 | Son Güncellenme: 09.05.2022 - 18:35

Fenerbahçe Teknik Direktör adayı Jorge Jesus'un Flamengo'yu yeniden çalıştırmak istediğini söylemesi sonrası Flamengo Teknik Direktörü Paulo Sousa'dan cevap geldi

Fenerbahçe Haberleri | Flamengo'da Paulo Sousa'dan Jorge Jesus'a cevap

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin görüşme halinde olduğu Jorge Jesus'tan geçtiğimiz gün flaş bir açıklama geldi. Dünyaca ünlü teknik adam, eski takımı Flamengo'ya dönmek istediğini ifade etti. Bu açıklamanın ardından Brezilya basını, Flamengo Teknik Direktörü Paulo Sousa'nın, Jesus'a ne cevap vereceğini konuşuyordu. Sousa, Jorge Jesus hakkında sessizliğini bozdu. 

"Jorge'nin, 2019'da Flamengo'da neler yaptığını biliyorum"

51 yaşındaki Flamengo'nun Portekizli teknik adamı Paulo Sousa Brezilya basınına yaptığı açıklamada "Jorge Jesus ile ilgili olarak şunu söylemek istiyorum, saygı duyduğum bir antrenör. Jorge'nin, 2019'da Flamengo'da neler yaptığını biliyorum ve ona saygı duyuyorum ama FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan Carpegiani'ye de saygı duyuyorum. Tanrı'dan başarılarını ve sağlığını diliyorum. Ailesine de saadet vermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus, ne söylemişti?

Fenerbahçe ile adı anılan Jorge Jesus, UOL Esporte'den Renato Mauricio Prado'ya yaptığı açıklamada eski kulübüyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Flamengo'ya elbette dönmek isterim, evet. Ancak, her şey bana bağlı değil. 20 Mayıs'a kadar Flamengo'yu beklerim. Sonrasında hayatımla ilgili bir karar vermem gerekecek. Fenerbahçe dışında Atletico Mineiro, Corinthians ve Fluminense de istedi. Fenerbahçe dışındaki teklifleri basit bir nedenden ötürü geri çevirdim. Brezilya'da sadece Flamengo'da çalışırım. Benfica'dan sonra Sporting'i çalıştırırken gerçekten acı çektim."

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı'na gidiyorlar! Jorge Jesus detayı
Habere Git

Jorge Jesus, Flamengo tarihine geçmişti

2019-2020 sezonunda Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Flamengo'yu çalıştıran Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, 2019'un Haziran ayında göreve başladığı kırmızı-siyahlı ekiple kısa sürede tarihe geçti.

Jesus, Flamengo'da birinci yılını tamamlamadan 5 kez kupa sevinci yaşadı. Portekizli teknik adam, kırmızı-siyahlı ekiple 1 CONMEBOL Süper Kupa, 1 Copa Livertadores, 1 Serie A, 1 Brezilya Süper Kupası ve 1 kez de Guanabara Kupası kazandı.

O dönem Jorge Jesus yönetiminde 40 müsabakaya çıkan Flamengo, 29 galibiyet ve 4 mağlubiyet alırken, 7 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda rakiplerine 95 gol atan kırmızı-siyahlılar, kalesinde 39 gol gördü.

Senin için hazırladığımız haberler