Brezilya'da şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı: Flamengo 2-1 Internacional

22.02.2021 - 11:33 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 11:35

Brezilya’da bitime 1 hafta kala Flamengo, Internacional'i şampiyonluk yolundan etti. Kıran kırana geçen mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazanarak liderliğe oturdu. Detaylar haberimizde...

Brezilya'da şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı: Flamengo 2-1 Internacional

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Brezilya Serie A liginde şampiyonluk heyecanı son maça kaldı. Geçtiğimiz gün Flamengo’nun evinde oynanan maçta, Internacional, altın değerindeki 3 puanı ev sahibi ekibe bıraktı. Oyunun her alanında hakimiyetini hissettiren Flamengo, bitişe 1 hafta kala, Sao Paolo maçı öncesi Flamengo’yu 2-1 yenerek şampiyonluğa 1 adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz yıl devre arasında İtalya ekibi Inter’den Flamengo’ya transfer olan Gabigol, zorlu geçen mücadelenin 63. dakikasında gol atarak Internacional’ın fişini çekti. Gabigol, bu yıl 24 maça çıkıp 14 gol, 2 asistlik performansla alkışları topladı. 

Dev karşılaşmanın istatistikleri ise Flamengo’dan yana. Ev sahibi ekip, oyunu rakip sahaya yıkarak kazandığı maçı yüzde 60 topla oynama oranıyla bitirdi. Ayrıca, pas sayısı, pas yüzdeliği ve isabetli şut sayısı dahil birçok açıdan avantajlı olan taraf ev sahibi Flamengo’ydu. 

Maçın kaderini değiştiren kırmızı kart

Flamengo’nun golleri, 29. dakikada Giorgian de Arrascaeta ve 63. dakikada Gabigol’den gelirken; Internacional’in tek golünü, maçın 12. dakikasında penaltı golü atan Edenilson kaydetti. İkinci yarının hemen başında Internacional sağ beki Rodinei kırmızı kart görerek, Corinthians maçı öncesinde cezalı duruma düştü. Kritik Internacional galibiyetinden sonra 71 puana çıkan Flamengo liderliğe kurulurken, deplasmanda liderliğinden olan Internacional 69 puanla 2. sırada kaldı.

Bütün gözler Sao Paolo maçına çevrildi

Brezilya Serie A liginin kaderi Flamengo - Sao Paolo ve Internacional - Corinthians karşılaşmalarına çevrildi. Ligde liderliği sırtlayan Flamengo, 4. sıradaki Sao Paolo’ya kaybedecek olursa liderliğinden olabilir. Internacional’in ise şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi için Corinthians galibiyetinden başka şansı yok.

En son 2009 yılında şampiyon olan Flamengo, 12 yıllık kupa hasretini giderebilmek için zorlu Sao Paolo deplasmanına çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler