Brezilya'dan Talisca için flaş milli takım iddiası!

05.03.2018 - 22:50 | Son Güncellenme: 05.03.2018 - 22:50

Brezilya'dan Talisca için flaş milli takım iddiası!

2018’le birlikte form grafiğini iyice yükselten Anderson Talisca ile ilgili Brezilya’dan flaş bir iddia ortaya atıldı.

Goal.com Brezilya’nın haberine göre 24 yaşındaki oyuncu Brezilya Milli Takımı’nın 23 ve 27 Mart’ta sırasıyla Rusya ve Almanya ile yapacağı hazırlık maçlarının kadrosuna dahil edilebilir.

Talisca forvet için düşünülüyor!

Teknik direktör Tite’nin geçen sene Diego Souza’da yaptığı gibi Talisca’yı daha önde kullanmayı planladığı kaydedildi.

Yıldız oyuncunun Negredo, Vagner Love, Quaresma, Babel gibi isimlerin arasında 35 maçta 14 gol attığına dikkat çekilirken Brezilya Milli Takımı’ndan Matheus Bachi ve Fernando Lazaro’nun şubat sonunda İstanbul’a gelerek onu yakından takip ettikleri de aktarıldı.

Ancak Talisca, bu ikilinin geldiği Fenerbahçe maçında cezası sebebiyle forma giyememişti.  

Milli takıma seçilmişti ama...

1.91 boyundaki oyuncu sadece Kasım 2014’te Türkiye ve Avusturya ile oynanan hazırlık maçlarında milli takıma kadrosuna seçilmiş fakat hiç süre alamamıştı.

Tite 15 kişiyi açıklamıştı!

Öte yandan Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Tite geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 15 futbolcunun milli takımdaki yerini garanti olduğunu belirtmişti. İşte o isimler: Alisson, Daniel Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Miranda, Marcelo, Casemiro, Fernandinho, Renato Augusto, Willian, Paulinho, Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus, Roberto Firmino.

PSG’nin yıldızı Neymar geçirdiği sakatlık nedeniyle Brezilya’da ameliyat olmuştu. 26 yaşındaki futbolcunun Rusya’daki Dünya Kupası’na yetişmesi bekleniyor.

Talisca’nın forvet hattındaki rakipleri Manchester City’den Gabriel Jesus ve Liverpool’dan Roberto Firmino olacak.

Tite, Talisca'yı etkileyebilecek sözler söylemişti ama...

Aslında Talisca’nın Rusya’ya götürülecek 23 kişiden biri olması beklenmiyor zira Tite geçtiğimiz günlerde verdiği bir başka röportajda aynen şu ifadeleri kullanmıştı: "Daha önce Dünya Kupası’nı kazanmış Gerson, Rivelino, Cafu gibi isimlerle konuştum. Bana kesinlikle çalıştırmadığım bir oyuncuyu alarak Dünya Kupası’nda bir macera aramamam gerektiğini söylediler. Bu durumun güvensizlik yaratıp oyuncuları şüpheye düşürebileceğini belirttiler.”

Talisca, Tite döneminde hiç milli takıma seçilmezken Fenerbahçe’den Giuliano için kadrosunun gediklilerinden bir tanesi konumunda.

Talisca için Türkiye'ye gelen Brezilya Milli Takım heyeti, Giuliano'yu da yakından takip etmişti.

AJANSSPOR

Öte yandan Brezilyalı Milli Takımı yetkilileri, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasıdna yapılan kupa maçında Talisca'yı izlemişti.

Son olarak ligdeki derbide de yerlerini alan Fernando Lazaro ve Matheus Bach, bu maçı da seyretmiş, Talisca maça 11'de başlamıştı.

Talisca yaklaşık 1 hafta önce yaptığı açıklamada Brezilya Milli Takımı hakkında konuşmuştu.

Anderson Talisca, "Günden güne sağlam ve güçlü çalışıyorum. Sonunda, Brezilya Milli Takımı yetkililerinin bir şansı hak ettiğime inanacağını hissediyorum" demişti.

Talisca, "Milli takım formasını Dünya Kupası'nda giymek büyük bir onur olur" diye konuşmuştu.

Brezilyalı yıldız, "Milli takım için kime rakip olduğunuzu düşünüyorsunuz? Giuliano, mesela?" sorusuna da cevap vermiş ve çarpıcı ifadeler kullanmıştı. 

Bu arada Benfica, bonservisini elinde bulundurduğu Talisca'nın sözleşmesini uzatmıştı.

Talisca, "Ben burada çok mutluyum, hiçbir zaman ayrılmak istemedim. Bu yönde de bir açıklamam olmadı ama belki biliyorsunuzdur; kulüpler arasında belli problemeler yaşanıyor" diye görüş bildirmişti.

Portekiz'in önemli gazetelerinden Record gazetesinin sorumlularından Sergio Krithinas, Talisca'nın Benfica ile yeni sözleşme imzalaması üzerine Radyospor'da flaş açıklamalarda bulunmuştu. 

Talisca’nın menajeri Carlos Leite de, 23 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin uzatılması hakkında açıklamlar yapmıştı.

Talisca'nın menajeri, "Ona Benfica ile sözleşme yenileme konusunu ben açtım çünkü bunun daha iyi olduğunu düşünüyordum" dedi.

Talisca'nın menajeri Leite, "İki taraf davalık olabilirdi ve bu durum Talisca için iyi olmazdı” diye konuştu.

Leite,  Benfica ile sözleşme yenilemesinin Beşiktaş taraftarını üzeceğini düşünen Brezilyalı oyuncunun baskı altında konuştuğu iddiasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler