Brezilyalı oyuncu Türkiye maçında maskeyle oynadı!

21.06.2021 - 00:28 | Son Güncellenme: 21.06.2021 - 09:08

Voleybol haberleri... Brezilya ve Türkiye Milletler Ligi maçında karşı karşıya geldi. Brezilyalı bir voleybolcu, maçta maske takarak mücadele etti

Brezilyalı oyuncu Türkiye maçında maskeyle oynadı!

AJANSSPOR - HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Dörtlü Finali garantilemesinin ardından çıktığı FIVB Milletler Ligi son maçında Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmadaki ilginç bir görüntü, izleyenlerin dikkatini çekti.

Brezilyalı voleybolcu maske ile oynadı

Brezilyalı Macris Carneiro, Minas'ta oynuyor. Carneiro, maçların tamamında çok uzun zamandır maske takıyor. Ligde oynadığı maçlarda da takıyordu. Türkiye maçında sahadaki voleybolcular arasından maske ile oynayan bir tek o oldu. 

Sporcuların maçlarda maske takmasına nasıl bakılıyor?

Edinburg Üniversitesi'nde halk sağlığı uzmanı olarak görev yapan Doktor Rowland Kao, pandeminin tüm dünyada artmasıyla birlikte konu hakkında bir çalışma yaptı. Kao, çalışmanın sonucunda  sporcuların karşılaşmalarda maske takarak enfekte riskini azaltabileceğini açıkladı. 

Kao'dan sporculara maske önerisi

Kao, "Maske takarak havada asılı taneciklerin dolaşımını minimuma indirebilirsiniz" diyerek sporculara tavsiyede bulundu.

Brezilya, Covid - 19'da ne durumda?

Brezilya'da Covid-19 kaynaklı ölümler 500 bini aştı. ABD'nin ardından en fazla kişinin hayatını kaybettiği ikinci ülke Brezilya oldu. Brezilyalı voleybolcu, belki de ülkesindeki bu durumdan etkilenerek maç içerisinde bile tedbiri elden bırakmamayı tercih ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler