Brighton & Hove Albion-Chelsea: 4-1 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
29.10.2022 - 19:09 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 19:15

İngiltere Premier Ligi 12. hafta mücadelesinde Brighton & Hove Albion, sahasında Chelsea'yi farklı yendi. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar...

Brighton & Hove Albion-Chelsea: 4-1 (Maç Sonucu-Özet)

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi 12. hafta mücadelesinde Brighton & Hove Albion, The American Express Stadyumu'nda karşılaştığı Chelsea'yi 4-1 mağlup etti.

3 puan 4 golle geldi

Brighton & Hove Albion'a 3 puanı getiren golleri 5. dakikada Leandro Trossard, 14. dakikada kendi kalesine Ruben Loftus-Cheek, 42. dakikada kendi kalesine Trevoh Chalobah ve 90. dakikada Pascal Gross kaydetti.

Chelsea'nin tek golünü ise 48. dakikada Kai Havertz attı.

Chelsea, Graham Potter ile ilk kez kaybetti

Deplasman temsilcisi Chelsea, Thomas Tuchel'in görevinden ayrılmasının ardından yerine gelen Graham Potter ile ilk kez bir lig maçından sahadan yenilgiyle ayrıldı. 47 yaşındaki İngiliz teknik adam yönetimindeki Chelsea 6 lig maçında 1 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 3 galibiyet elde etti. 

İlgini Çekebilir
Namağlup Napoli'den dört dörtlük zafer
Habere Git

Potter'dan sonra ilk galibiyet

Bilindiği üzere, Graham Potter Chelsea'ye gelmeden önce Brighton & Hove Albion'u çalıştırıyordu. Brighton, Potter'ın ayrılığ sonrası ilk galibiyetini elde etti. Potter'dan sonra Roberto De Zerbi ile anlaşan Brighton ligde oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı.

Bu sonuçla Chelsea 21 puanla beşinci sırada kalırken, Brighton & Hove Albion ise 18 puanla yedinci sıraya yükseldi. 

Senin için hazırladığımız haberler