Bruma Resmen Fenerbahçe'de | Transfer Haberleri

Feride Kara
16.06.2022 - 17:02 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 18:06

Fenerbahçe, PSV Eindhoven kulübünden Bruma'yı satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Bruma kendisini sarı lacivertlilere bağlayan imzayı attı.

Bruma Resmen Fenerbahçe'de | Transfer Haberleri

Fenerbahçe, PSV Eindhoven'dan Bruma'yı kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Fenerbahçe Portekizli futbolcu Bruma'yı satın alma opsiyonuyla kiraladı. 

Galatasaray'da üç sezon oynadı

Bruma Galatasaray'a 2013 yılında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuş 3 sezon forma giymişti. Bruma, İspanya'da Real Sociedad'da kiralık oynadıktan sonra 2017'de Galatasaray'dan Almanya takımı Leipzig'e bonuslar hariç 12.5 milyon Euro'ya transfer oldu. PSV Eindhoven'a 2019 yılında 15 milyon Euro'ya transfer olan Bruma, 2020-2021'i Olimpiakos'ta kiralık geçirdi. Geçen sezon PSV Eindhoven'da 46 resmi maçta 15 kez ilk 11'de oynayan Portekizli kanat oyuncusu, 10 gole imza attı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına devam etti
Habere Git

Bruma: "Burada olduğum için çok mutluyum"

Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Bruma, sarı-lacivertli kulübe katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Portekizli oyuncu, "Burada olduğum için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Büyük bir kulübe geldim ve her şey için tabii ki de çok teşekkür ediyorum. Şu an için çalışmaya başlamaya hazırım. Umuyorum ki ligi kazanabiliriz, Şampiyonlar Ligi'nde iyi performanslar ortaya koyabiliriz. Antrenman yapmak için kendimi hazır hissediyorum." diye konuştu.

"Fenerbahçe'yi de çok iyi biliyorum"

Süper Lig'i iyi bildiğini söyleyen Bruma, "Daha önce Türkiye'de oynamıştım ve bu ligi çok iyi bildiğimi söyleyebilirim. Aynı zamanda Fenerbahçe'yi de çok iyi biliyorum. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Ben de burada olduğum süre boyunca her maçı kazanmak için elimden gelen performansı ortaya koyacağım çünkü bu benim için çok önemli. Kazanmak için oynayacağımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacağız, o maçta da en iyisini ortaya koymak istiyoruz. Aynı zamanda ligde de bir hedefimiz var ve aynı şekilde başarılı olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Jorge Jesus'u çok iyi tanıyorum"

Portekizli teknik adam Jorge Jesus'u yakından tanıdığını dile getiren Bruma, şunları kaydetti:

"Hocayı çok iyi tanıyorum, çok sıkı çalıştıran ve disiplinli bir hoca. Herkes de bunun böyle olduğunu söylüyor. Onunla çalışmak için oldukça hazırım. Hocamızla çalışacağım için kendimi mutlu ve şanlı hissediyorum. Bu şansı, bu imkanı elde ettiğim için çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız bizim için çok büyük önem teşkil ediyor. Onlara vereceğim mesaj, evet, sezon içinde hep birlikte performansımızı göreceğiz. Gayet iyi biliyorum ki onlar ligi şampiyon tamamlamamızı bekliyorlar. Aynı şekilde Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmamızı istiyorlar. Tabii ki de her şey mümkün. Bizler çok sıkı bir şekilde bu hedefler doğrultusunda çalışacağız ve bu sezon şampiyonluğu elde etmek adına elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. İyi futbol oynayarak, sıkı bir şekilde çalışarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Çok fazla gol atıp, iyi bir performans ortaya koyarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz."

Baki: "Çok kaliteli bir kadromuz var"

Sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ise şunları söyledi:

"Çok kaliteli bir kadromuz var ama şu anda bizim kadromuzda olmayan tarzda bir isim. Teknik direktörümüzle böyle bir karar aldık. Kendisi böyle bir tespitte bulundu. Zaten gerek Türkiye'de gerek yurt dışında parladığı zamanlar neler yapabildiğini hep birlikte gördük. Kendisinden beklentimiz büyük. Daha olgun, kariyerinde patlama yapmak istediği daha istikrarlı bir sürece girmek istediği dönemde kendisini kadromuza kattık. Artık çubuklu için savaşacak. Hocamızın gerçekten istediği bir transferdi. Dolayısıyla içimize çok sindi. Kendisini taraftarımız da çok sevecek. Başarılar diliyorum."

Bruma sağlık kontrolünden geçti

Bruma'nın sağlık kontrollerinin de tamamlandığı açıklandı.


Kan tetkikleri yapılan Portekizli futbolcu, ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Bruma'nın sağlık kontrolleri, akciğer ve efor testleriyle tamamlandı.

Senin için hazırladığımız haberler