Bu 3 etti! Yönetim yine Terim'in sözünü çiğnedi

10.03.2021 - 22:46 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 22:53

Fatih Terim'in Younes Belhanda konusundaki tavsiyesi de yönetim tarafından dinlenmedi. İmparator lakaplı teknik adamın Faslı futbolcunun sözleşmesinin feshedilmesini istememesine rağmen sarı-kırmızılı yönetim, 31 yaşındaki futbolcuyla yolları ayırdı. Bu durum daha önce Ozan Kabak ve Arda Turan olaylarını hatırlattı. Ozan Kabak'ın takımdan gidişi ve Arda Turan'ın takıma gelişinde de Fatih Terim ile Galatasaray yönetimi zıt düşüncelerde yer almıştı. İşte detaylar...

Bu 3 etti! Yönetim yine Terim'in sözünü çiğnedi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetimi ile teknik direktör Fatih Terim arasındaki en büyük çatlak 2018 yazındaki santrfor krizinden sonra Ozan Kabak'ın satışında yaşanmıştı.

3 Ocak 2019 tarihinde Ozan Kabak'ın yurt dışından taliplerinin olmasının ardından Fatih Terim konuyla ilgili açıklama yapmış ve "Elbette çalışmalarının ve yeteneklerinin karşılığını alacaklar. Biz Galatasaray olarak başka ülkelere gitmelerine izin vereceğimiz zamanlar da gelecek ancak o gün bugün değil bence. Ozan’ın heyecanını ve hevesini anlıyorum. Hepimiz genç olduk. Hepimiz gitmek isteriz. Avrupa büyük bir heyecan. Bunları anlayabiliyorum. Ancak Ozan’ın gitme zamanı bugün değil yani devre arası değil" ifadelerini kullanmıştı. Yani Terim, Ozan'ı şu an kesinlikle satmayın mesajı da veriyordu.

Gitmemeli dedi satıldı

Ancak Terim'in bu sözlerinin gazete kağıtlarındaki mürekkebi kurumamışken, 17 Ocak 2019'ta Ozan'ın Stuttgart'a satışı resmen açıklandı. Fatih Terim sonrasında, "Ozan'ın devre arasında gitmesini istemedim. Teknik olarak ihtiyacım olduğunu söyledim. Sayın başkan ve bazı yönetici arkadaşlar idari ve ekonomik olarak böyle bir karar vermeyi düşündüler. İki tane şık vardı. İdari karara saygı duymak veya başka bir şey. O başka şey artık Galatasaraylılara söz verdim, öyle bir şey yok. Onun için bir şey demedim" açıklamasında bulunmuştu.

Arda gerilimi

Geçen sezonun devre arasında bonservisi elinde olan Arda Turan, teknik heyet tarafından Florya'da olması istiyordu. Ama başkan Mustafa Cengiz Arda transferinin gündem dışı olduğunu belirtip "Geçmişe değil, geleceğe yatırım yapacağız" çıkışında bulunmuştu. Fatih Terim ise, "Ben o cümleyi kullanmazdım. Gündem dışı diyorsunuz, ben onu kullanmam. Nedenine gelince de Galatasaray'a hizmet etmişse, altyapısından yetişmişse, giderken Galatasaray'a birçok para kazandırmışsa ben o cümleyi kurmaktan imtina ediyorum açıkçası" sözlerini kullanmıştı.

O transfer dönemi boyunca gelgitler yaşanırken Fatih Terim, son toplantıdan Arda Turan'a şans verilmesi gerektiğini yöneticilere iletmiş ama bu talebi yerine getirilmemişti. Terim, "Buradaki kararım benim adıma düşüncem de Galatasaray’ın ocağından yetişmiş bir değerine sahip çıkmak, şans vermek. Ona bir kapı açılması gerektiği kararını ilettim. Onlar bu kararda olmadıklarını söylediler. Bu bir fikir ayrılığıdır. Çıkarken de buradan ben bu kararın iyi yönetilmesinden yana olduğunu üstüne basarak söyledim. Bu karar ben eve varmadan bir gazeteye verilmiş. Bu Galatasaray’a yakışan bir durum değil. Ben her zaman yönetimle arasında sorun var dedirtmemek için çok çaba harcıyorum. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu konuda fikrimi hiçbir zaman değiştirmedim" açıklamasında bulunmuştu.

Belhanda'da 'Feshetmeyin' dedi

Senin için hazırladığımız haberler