Bu adam UEFA'yı kazanmak için doğmuş! Unai Emery tarihe geçti

07.05.2021 - 01:09 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 01:30

UEFA Avrupa Ligi’nde yer aldığı 5 sezonun tamamında finale çıkan Villarreal Teknik Direktörü Unai Emery, 4 kez bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak da tarihe geçti.

Bu adam UEFA'yı kazanmak için doğmuş! Unai Emery tarihe geçti

AJANSSPOR-HABER

İspanyol teknik adam Unai Emery, UEFA Avrupa Ligi’nde bir kez daha en iyi bildiği işi yaptı. Teknik direktörü olduğu Villarreal ile Manchester United'ı devirip kupayı kaldıran ünlü çalıştırıcı, eşi benzeri zor görülecek bir başarıya imza attı.

Sevilla ile Avrupa Ligi'ne ambargo koydu

Avrupa Ligi’ni Sevilla ile 3 kez kazanan (2014-2015-2016) Emery buna diğer İspanyol takımı Villarreal ile bir zafer daha ekleyerek en çok UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu olan teknik direktör unvanını aldı. İspanyol futbol adamı aynı zamanda son 8 yılda 5 kez Avrupa Ligi finaline ulaştı.

5 sezonun hiçbirinde finalden önce elenmedi

Üstelik Emery, Avrupa Ligi'nde yer aldığı son 5 sezonun her birinde finale yükseldi. Villlarreal’in başında eski takımı Arsenal’i eleyen 49 yaşındaki hoca, böylece UEFA Avrupa Ligi'nde 3 farklı takımla (Sevilla, Arsenal, Villarreal) finale çıkan ilk teknik direktör olmayı başardı.

Arsenal'den intikamını 1 yıl sonra aldı

Unai Emery son başarısıyla 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında çalıştırdığı ve kendisini gönderen eski kulübü Arsenal’den de intikam almış oldu. Emery, İngiliz ekibini de 2019’da bu kupanın finaline taşımış, ancak Chelsea’ye yenilmekten kurtulamamıştı. Ardından 2019-20 sezonu devam ederken görevine son verilmiş ve yerine Mikel Arteta getirilmişti.

'Avrupa'da 2 İngiliz finali' rüyasına son verdi

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nden sonra UEFA Avrupa Ligi’nde de “İngiliz finali” hayalini suya düşüren isim yine Emery oldu. Bilindiği gibi Kupa 1’de 29 Mayıs’da oynanacak finalde iki Premier Lig ekibi Manchester City ile Chelsea karşı karşıya gelecek. 

3 takımla final, 2 takımla şampiyonluk

Bu kupanın ustası Unai Emery son olarak, Manchester United'ı penaltılarla geçip kazandığı şampiyonluğun ardından 4. UEFA Avrupa Ligi zaferine ulaştı ve bu alanda kolay kolay kırılmayacak bir rekora imza attı. İspanyol çalıştırıcı ayrıca 3 farklı takımla finale çıkıp 2 ayrı ekiple kupayı kazanarak da tarih yazdı.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler