İngiltere-İran Maçının İlk Yarısına 14 Dakika Uzatma Eklendi! Bu Bir Rekor

İsa Kethüda
21.11.2022 - 16:56 | Son Güncellenme: 21.11.2022 - 20:23

2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda İngiltere ile İran Uluslararası Halife Stadı’nda karşılaştı. Maçın ilk yarısına 14 dakika uzatma eklendi ve bu bir rekor

İngiltere-İran Maçının İlk Yarısına 14 Dakika Uzatma Eklendi! Bu Bir Rekor

AJANSSPOR-HABER

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nın B Grubu'nda yer alan İngiltere ile İran takımları Uluslararası Halife Stadı’nda karşılaştı.

İngiltere domine etti

İngiltere, İran karşısında oyunu adeta domine etti ve ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İngiltere'nin gollerini 35. dakikada Jude Bellingham, 43. dakikada Bukayo Saka ve 45. dakikada Raheem Sterling kaydetti.

Alireza Beiranvand kötü sakatlandı

İran'da kaleci Alireza Beiranvand, karşılaşmanın 7. dakikasında takım arkadaşı Majid Hosseini ile kötü çarpıştı. Uzun bir süre yerde kalan ve tedavisi yapıldıktan sonra maça devam eden İranlı kaleci, 19. dakikada yeniden kendini yere bıraktı ve maça devam edemeyeceğini kenar yönetimine iletti. 30 yaşındaki kalecinin yerine oyuna Seyed Hosseini dahil oldu.

İlgini Çekebilir
İran'da kaleci kötü sakatlandı!
Habere Git

Dünya Kupası rekoru

İran kalecisi Alireza Beiranvand'ın sakatlanması sonrası oyun uzun bir süre durunca hakem ilk yarının sonuna da tam 14 dakika uzatma ekledi.

Bu aynı zamanda Dünya Kupası'nda bir rekor olarak da tarihe geçti. 

İlgini Çekebilir
Bellingham'dan tarihe geçen gol!
Habere Git

29 dakikayla 119 dakikalık maç

Öte yandan, karşılaşmanın hakemi Raphael Claus, maçın ikinci yarısına da 10 dakika uzatma eklerken, bu süre içerisinde İran bir penaltı kazandı ve karşılaşma ekstra 5 dakika daha uzadı. Toplam uzatma süresi 24 dakika olan karşılaşma 29 dakikaya çıktı ve maç 119 dakika sürdü.

Collina turnuva öncesi işaret etmişti

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, turnuva öncesinde uzatmaların işaretini vererek şunları söylemişti:

"Sakatlık sürelerini çok dikkatli bir şekilde hesaplayacağız ve herbirindeki kaybedilen zamanı telafi etmeye çalışacağız. Bir devrede sadece 42 veya 43 dakikalık aktif oyun olmasını istemiyoruz, bu kabul edilebilir bir şey değil. Gol sevinci, oyuncu değişikliği, sakatlık veya oyundan çıkarma nedeniyle kaybedilen süre her zaman telafi edilmelidir. Yedi, sekiz, dokuz dakika uzatma Dünya Kupası maçlarında beklenebilir."

Senin için hazırladığımız haberler