"Bu ceza Caner Erkin'in iyiliğine oldu..."

26.10.2017 - 21:00 | Son Güncellenme: 26.10.2017 - 21:00

AJANSSPOR - Hürriyet Gazetesi yazarları Uğur Meleke, Rüştü Reçber ve Ali Ece, Caner Erkin'e verilen 6 maçlık cezayı değerlendirdi.

Verilen cezanın Caner Erkin'in iyiliğine olduğunu düşünen Uğur Meleke, şu sözlere yer verdi:

"Caner Erkin bu tarz hadiselere daha önce de imza atmıştı. Çünkü cezası düşük kalıyor veya cezalandırılmıyor. Caner'in iyiliği için aslında yüksek bir cezaya ihtiyaç vardı. Bu ceza bence Beşiktaş'a veya Caner'e bir kötülük değil iyilikti. Çünkü Caner, bir daha böyle bir şeyle karşılaştığında çok daha fazla düşünecektir."

Rüştü Reçber de cezanın yerinde bir karar olduğunu düşünürken bundan sonrası için de önemli olduğunu söyledi:

"Benim şahsi fikrime göre yerinde bir karar. Bu kadar izlenen bir spor dalında bunların olmaması için gerekli bir cezaydı. Bu bir başlangıç değil tabii geçmişte de buna benzer olaylar olmuştur. Ancak bundan sonra olmaması adına verilen önemli bir karar."

Bir diğer yorumcu Ali Ece ise cezanın fazla olduğunu düşünürken federasyonun Caner'e karşı önyargılı olduğunu söyledi:

"TFF'nin Caner'e verdiği karardan sonra aklıma direk bir şey geldi. Kesinlikle fedarasyonda bu konuda  yetkili olan kişinin Caner'le arasında ciddi bir sorun var. Çünkü daha önce Fenerbahçe'de forma giyerken hakemin sırtı dönükken bir küfür duyuluyordu, hakem kırmızı kart gösteriyordu ve bunu herkes kabul ediyordu. Federasyon'un Caner'e karşı bu önyargısı varken 6 maç az olmuş 666 maç olmalıydı. Acaba bu standartsızlığı oluşturan federasyona halk kaç gün ceza verirdi. Bence 6666 gün cezayı hak ediyorlar."

Hürriyet

Senin için hazırladığımız haberler