"Süper Premier Lig'i kuralım"

20.04.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 17:06

Manchester City menajeri Pep Guardiola, Avrupa Süper Ligi hakkında konuştu. "Bunu çıkıp anlatsınlar" diyen Guardiola, kendi önerisini de açıkladı. İşte detaylar...

"Süper Premier Lig'i kuralım"

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin menajeri Pep Guardiola, Avrupa Süper Ligi girişimi hakkında açıklamalar yaptı. İspanyol çalıştırıcı, kendi kulübünün de yer aldığı organizasyonla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Detaylar haberde...

Guardiola'dan Avrupa Süper Ligi yorumu

Ada basını, bir Premier Lig ekibinin 12 takımın girişimiyle kurulan Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmaya hazırlandığını iddia etmişti. 6 İngiliz ekibi takımı arasından Manchester City, Chelsea ve Liverpool'un bu organizasyondan ayrılacağı haberinin ardından Guardiola konuşma yaptı. 

"Yerel ligleri ve kupaları öldüremezsiniz"

Pep Guardiola, "Yerel ligleri ve kupaları öldüremezsiniz. Yapmamız gereken, Avrupa'daki her bir yerel ligi olduğundan daha güçlü hale getirmektir. Daha iyi rekabet, daha iyi ikinci ligler hatta daha iyi üçüncü ligler gerekiyor. Bu ligler iyi olursa en üst ligler de iyi olur. Kaliteyi artırmamız gerekiyor" dedi. 

"Süper Premier Lig'i kuralım"

Öte yandan Avrupa Süper Ligi ile ilgili gelen soruya İspanyol menajer şu cevabı verdi: 

"Biz 'Süper' Premier Lig kurmayı düşünmeliyiz. Bunun için de Premier Lig'deki takım sayısını bence biraz azaltmalıyız. Ancak; Premier Lig'deki kaliteyi artırmak için kulüpleri de öldürmemeniz gerekiyor. Aslında bu konuda başkan daha net konuşabilir. Benim için rahatsız edici olan durum, tüm bilgilere sahip değilim."

"Ajax neden yok?"

"Çaba ve başarı arasında bir ilişki olmadığında spor, spor değildir. Kaybetmen önemli değilse spor değildir. Takımların zirvede mücadele edip elemelere katılamaması adil değil" diyen City menajeri, böyle bir değişimim tüm dünyaya ve herkese en iyi şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı. Pep Guardiola, "Avrupa Süper Ligi'nin kuranlar tüm dünyayı dolaşıp bunun neden böyle olduğunu anlatmalı. Örneğin; 4-5 Şampiyonlar Ligi Kupası olan Ajax neden yok?" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler