'Bu Fenerbahçe tarihinde var mı?'

14.03.2020 - 21:08 | Son Güncellenme: 14.03.2020 - 22:33

Erman Toroğlu, Konyaspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi. TFF Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor'un konuğu oldu. Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında bu maçı ve tartışmalı hakem kararlarını yorumladı. Konyaspor'un vuruşunda top çizgiyi geçti mi, pozisyon gol mü? İşte detaylar... Toroğlu, yarın oynanacak Trabzonspor - Başakşehir ve Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmaları hakkında da konuştu.

'Bu Fenerbahçe tarihinde var mı?'

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında Konyaspor - Fenerbahçe maçı ve spor gündemini değerlendirdi.

Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Bu Fenerbahçe tarihinde var mı?'

Fenerbahçe tarihinde böyle 7 maç arka arkaya kayıp var mı? Sen muslukla uğraşıyorsun, futbolcuya baksana. Tüm olay Jailson’a kaldı, bıraksınlar bu hikayeyi. Yönetimin acil toplanması ve genel kurul ile güven oylaması yapması lazım.

Jailson falan hikaye, ne Jailson’u? Ben kulüp yönetimine bakarım. Bu kadar zavallı bir oyun olur mu? Ben uzun yıllardır böyle bir Fenerbahçe görmedim. Bırakın Jailson’u. Ronaldinho, Messi ya da Ronaldo’yu getirsinler yine bir şey olmaz.

İlk yarıdaki Başakşehir - Fenerbahçe maçındaki Başakşehir’e, bir de şimdiki Başakşehir’e bak. İşte istikrar. Fenerbahçe o zaman bir maç iyi oynadı. Reçete genel kurula gidip güvenoyu almak. Tekrar seçerlerse devam edecekler.

'Herkes Jailson'u soruyor'

30 topçu alıp, 30 topçu verip hala bu kadar rezil bir futbol oynayan Fenerbahçe için hesabı ben kimden soracağım? Yönetimden soracağım. Herkes soruyor Fenerbahçe için Jailson ve hatalarını konuşuyor. 

İşin tehlikeli bir tarafı var. Fenerbahçe üst tarafı dizayn edecekken düşme hattını dizayn etmeye başladı.Bir ayağı çukurda olan takımlar oynuyor kalan maçlarında da. Kimin düşüp düşmeyeceğine Fenerbahçe karar verecek.

Ankaragücü devre arası tahtası açıldı ve transferler yaptılar. Takım saha içinde kavga ediyor, mücadele ediyor ve koşuyor. Fenerbahçe’nin saha içinde bunu yapacak hali yok. Takım kavga etmiyor, bir sebebi var bunun.

Konyaspor'un sayılmayan gol pozisyonunda karar doğru mu?

Ben hattan çekilen pozisyonda gördüm topta oynama yoksa eğer. Topun tamamı çizgiyle vedalaştığı zaman gol. Teknoloji işin içine girdi, ona güvenmemiz lazım. Topun tamamının çizgiyi terk etmesi lazım, top terk ediyor mu? Hayır. Pozisyon gol değil.

Zekeriya Alp’in bir şey yapması lazım. Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’ya en azından büyük takım maçı verme sezon sonu kadar. Diğerlerine gösterdikleri kartları bu hakemler büyüklere gösteremiyorlar. Bu iki hakem artık olmaz ısrar etmeyin.

Skubic’in kırmızı kart gördüğü pozisyonda karar doğru mu?

Skubic’in pozisyonu İstanbul’da olsa Hüseyin Göçek’in yüreği yeter mi kart göstermeye? Bu pozisyon ve kart Rezillik. 

Bu iki hakem Zekeriya Alp'in başını ağrıtacak. Kaçıncı olay bu? Bunlarla uğraşmayın artık. Aynı pozisyon İstanbul'da olsa Hüseyin Göçek kartı gösterebilecek mi? Konyaspor bu maçı kaybetse Göçek gece nasıl rahat yatacak?

Galatasaray - Beşiktaş maçında favorim Galatasaray. 

Senin için hazırladığımız haberler