Şenes Erzik 80 Yaşında... UEFA Başkanı Ceferin'den Özel Hediye

Cüneyt Muharremoğlu
18.09.2022 - 01:37 | Son Güncellenme: 18.09.2022 - 11:19

TFF, UEFA ve FIFA’da bulunduğu çeşitli üst düzey görevlerle Türkiye futbol tarihinde derin bir iz bırakan Şenes Erzik bugün 80. yaş gününü kutluyor.

Şenes Erzik 80 Yaşında... UEFA Başkanı Ceferin'den Özel Hediye

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

18 Eylül 1942 yılında Giresun’da dünyaya gelen Şenes Erzik, ilk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra Robert Kolej’e girdi. Lise ve üniversite eğitimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra mastır eğitimini de aynı okulda yaptı. (şimdiki Boğaziçi Üniversitesi)

TFF’nin ilk ve tek onursal başkanı

İş hayatına atıldıktan sonra 1977 yılından Türkiye Futbol Federasyonu’na adım atan Şene Erzik, sırasıyla, Dış İlişkiler Komitesi, Yönetim Kurulu üyeliği, Başkanvekilliği ile 1989-1997 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 1989-1992 yılları arasında son atanan, 1992-1997 yılları arasında da ilk seçilen Başkan olarak görev yaptı. Erzik, 1996 yılında TFF Genel Kurulu tarafından seçilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilk ve tek Onursal Başkanı oldu.

UEFA ve FIFA'da önemli görevler yaptı

UEFA ve FIFA’da da önemli görevler üstlenen 80 yaşındaki futbol insanı, 1982-1990 yılları arasında UEFA Gençler Komitesi Üyeliği yaptıktan sonra, 1990 yılında Malta’da yapılan seçimlerde UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçildi. 1994 yılında UEFA Başkan Yardımcısı, 2000 yılından itibaren de UEFA 1. Başkan Yardımcısı olarak UEFA Yürütme Komitesi'nde görev aldı. UEFA Ulusal Futbol Federasyonları Komitesi Başkanı, UEFA Strateji Konseyi Başkan Vekili ve UEFA Hakem Komitesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

UEFA tarihine geçti

22 Mart 2011 tarihinde yapılan Genel Kurul'da 1. Başkan Yardımcılığı görevine 6. kez seçilerek UEFA tarihinde bir rekor kırdı. Bu görevler sırasında Kulüp Müsabakaları Organizasyon Komitesi, Kulüp Lisans Sistemi Komitesi, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi gibi çeşitli komitelerin başkanlığını da yürüttü. 

FIFA'da birçok görevde bulundu

FIFA’da da çeşitli görevlerde bulunan Şenes Erzik, 1996 yılında FIFA İcra Kurulu üyeliğine seçildi. 2013 Mayıs ayında Londra'da yapılan UEFA Genel Kurulu'nda, aynı göreve 5. Kez seçildi. FIFA Olimpiyat Komitesi üyeliği ve Hakem Komitesi Başkanlığı (1998-2002) yaptı. FIFA Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Üyeliği, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkan yardımcılığı ve FIFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. 

İlgini Çekebilir
Taraftarın tepkisi vardı, soruyu cevaplamadı! "Söylemeyim abi"
Habere Git

Ceferin’den Şenes Erzik'e özel hediye

Şu anda UEFA Onursal Yönetim Kurulu Üyesi olan Şenes Erzik İstanbul’da düzenlenen UEFA kulüp turnuvaları kura çekimi organizasyonu için İstanbul’a gelen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin tarafından ziyaret edildi. UEFA Başkanı, Erzik’e 80. Yaş günü nedeniyle UEFA tarafından hazırlanan özel yapım bir plaket takdim etti. Plaket, Şenes Erzik'in tüm UEFA kariyerinden önemli anları ölümsüzleştiren fotoğraflardan oluşuyor.

Biz de Ajansspor olarak değerli spor insanı Şenes Erzik’in 80. yaş gününü kutluyor sağlıklı yıllar diliyoruz.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal İstanbul'da düştü
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler