Başkentin Takımı Ankaragücü Cumhuriyet'in 100. Yılında Düşme Hattında!

Feride Kara
10.09.2022 - 00:01 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 00:09

Cumhuriyet'in 100. yılında başarı bekleyen Ankaragücü'nde taraftar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Başkent ekibi 5 haftada 1 puanla ligin dibine demirledi. Taraftar tepkili.

Başkentin Takımı Ankaragücü Cumhuriyet'in 100. Yılında Düşme Hattında!

AJANSSPOR-HABER

Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Lig'de başarı hedefiyle yola çıkan başkentin temsilcisi MKE Ankaragücü, 5 haftada sadece 1 puan alarak Süper Lig'in dibine demirledi. Sarı lacivertlilerde kötü gidişata son vermesi için teknik direktörlüğe de getirilen Ömer Erdoğan ile çıkılan iki maçta da puan alınamadı.

 Rekor gelir hedefi ve 21 transfer

Ankara'nın önde gelen güçlü iş insanlarından kurulan iddialı bir yönetim kurulu ile yola çıkan Faruk Koca, mali açıdan da dört büyüklerle ölçüşen bir tahmini gelirle yola çıktı. 745 milyon dolarlık bir gelir hedefi koyan Koca yönetimi, bu yıl yeniden çıktığı Süper Lig'e tam 21 yeni transferle başladı. Transferlerin büyük bölümü kiralık veya bedelsiz alınırken harcanan para 1 milyon 210 bin Euro oldu. 

Taylan ve Emre de kurtaramadı

 Kötü gidişata son vermek isteyen Ankaragücü, transferin son günlerinde Galatasaray'dan Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç gibi isimleri de renklerine bağladı. Bu iki yeni transferden Taylan ilk 11 başlarken Emre yedekten oyuna girdi. Buna karşın Alanya deplasmanından da 2-1'lik bir mağlubiyetle dönen Ankaragücü, 1 puanla son sırada kalmaya devam etti. 

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı oyuncu resmen Ankaragücü'nde
Habere Git

Taraftarlar artık tepki gösteriyor

Geçen hafta oynanan Beşiktaş ve 3-2 kaybedilen maçın ardından bir taraftar tribünden sahaya atlamış ve siyah beyazlı futbolculara uçan tekme atmıştı. Bu olayladan ötürü 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Ankaragücü, gelecek haftaki Demir Grup Sivasspor maçını boş tribünler önünde oynayacak. Ankaragücü yönetiminin sayaha atlayan saldırgan taraftara mahkede destek vermesi kamuoyunda tepki çekmişti. Cumhuriyet'in başkentinin takımlarından Ankaragücü'nün taraftarları ise bu akşam gelen yenilgi sonrası sosyal medya üzerinden takıma ve yönetime tepki gösterdi. 

Mustafa Dalcı gitti Ömer Erdoğan geldi

Lige Mustafa Dalcı yönetiminde başlayan Ankaragücü, 3 maçta alınan 1 puanın sonunda yolları ayırdı. Yönetim Dalcı'nın yerine geçen sezonlarda Atakaş Hatayspor ile başarılı bir performans ortaya koyan Ömer Erdoğan'ı getirdi. Mevcut takım kadrosunun çok kaliteli olduğunu söyleyerek göreve başlayan Erdoğan, buna karşın çıktığı 2 maçtan puan alamadı. 

Ankaragücü'nün Süper Lig'deki 5 Maçı

MKE Ankaragücü-Arabam.com Konyaspor : 0-0

Gaziantep FK-MKE Ankaragücü : 1-0

Vavacars Fatih Karagümrük-MKE Ankaragücü : 4-1

MKE Ankaragücü-Beşiktaş : 2-3

Corendon Alanyaspor-MKE Ankaragücü : 2-1 

Senin için hazırladığımız haberler