Bu işe en çok onlar sevindi!

Salim Manav
29.06.2021 - 10:05 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 10:21

EURO 2020'de son 16 Turu'nda Portekiz ve Fransa elendi. Kolayı protesto eden Ronaldo'dan sonra birayı masadan kaldıran Pogba da turnuvaya veda etti. İşte detaylar...

Bu işe en çok onlar sevindi!

2020 Avrupa Şampiyonası’nda turnuvaya damga vuran hareket iki dünya yıldızı Cristiano Ronaldo ve Paul Pogba’dan gelmişti. Basın toplantısı sırasında önündeki kola şişelerini kaldıran Portekizli yıldız su için mesajı vermiş ve uluslararası gündeme oturmuştu. Ronaldo’nun ardından Fransa’nın Müslüman yıldızı Paul Pogba ise yine basın toplantısı sırasında önündeki alkollü içecekleri kaldırmıştı.

EURO 2020'ye damga vurdular

11 Haziran tarihinde başlayan ve 1 ay boyunca sürecek olan futbol şöleni EURO 2020'ye turnuvaya damga vuran olay Ronaldo ve Pogba'nın tepkileri olmuştu.

F Grubu'nda mücadele eden Portekiz'de Cristiano Ronaldo, 3-0 kazandıkları Macaristan maçının ardından basın toplantısına çıkmıştı. Basın toplantısının yapıldığı odada Ronaldo'nun önünde bulunan masadaki kola şişelerini kaldırarak 'su için' mesajı vermişti.

Ronaldo sonrasında Pogba da tepki gösterdi

Ronaldo'nun bu tepkisinin ardından Fransa'nın Müslüman yıldızı Paul Pogba da benzer bir harekete imza atmıştı.

Gruplarda oynanan Almanya maçının ardından Pogba, mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında önünde bulunan bira şişesini masadan kaldırmış ve Fransız yıldız yaptığı bu çarpıcı hareket ile tıpkı Ronaldo gibi sosyal medyada büyük destek görmüştü.

İki takım elendi ama akıllara tepkiler geldi

Gruplardan çıkan Portekiz ve Fransa son 16 Turu'na adını yazdırdı. Portekiz Belçika'ya, Fransa İsviçre'ye elenerek turnuvaya veda etti.

Portekiz ve Fransa'nın turnuvaya veda etmesinin ardından akıllara Ronaldo ve Pogba'nın tepkisi geldi.

UEFA karar aldı

Yaşanan süreçte kola ve bira markalarının mali kaybının da olduğu öne sürülmüştü. 

İspanyol gazetesi Marca, Ronaldo'nun kola şişelerini kaldırmasının maliyeti ünlü içecek firmasına toplam değer kaybının 4 milyar Dolar olduğunu açıklamıştı.

Futbolcuların sponsor firmalara karşı yaptığı bu protestoların ardından UEFA karar aldı ve basın toplantılarında masaya konulan sponsorların alkollü içecek markasına ait şişelerinin dini hassasiyetler sebebiyle kaldırılabileceği duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler