Bu kadroyla bu kadar!

15.02.2020 - 04:08 | Son Güncellenme: 15.02.2020 - 01:08

Kaybeden takımı eleştirmek kolaydır. Eleştirilere de hak veririm, zira Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında bıraktığı 3 puanla zaten düşük olan şampiyonluk ihtimalinden iyice uzaklaştı. Beşiktaş gibi her sezona şampiyonluk mottosu ile başlayan ve sezon sonuna kadar öyle ya da böyle şampiyonluğu kovalaması beklenen takımların lige bu kadar erken havlu atmasının eleştirilmesi kadar doğal bir şey yok.

Ama olaya sadece bu maç özelinde bakacak olursak durum farklı. Çünkü Beşiktaş bu maçta elindeki yetersiz kadroya rağmen MedipolBaşakşehir karşısında son yıllarda en çok pozisyon bulduğu, en çok şut çektiği karşılaşmalardan birini oynadı.

Gökhan‘ın yerine sağ bekte Lens’i 11’e koyan Sergen Yalçın, yaptığı bu sürpriz ile bile takımının hücum ağırlıklı oynamasını istediğini göstermişti. Nitekim maçın 20. Dakikasından itibaren oynanan oyun büyük ölçüde Sergen Hoca’nın istediği gibiydi. Dolayısı ile hoca, elindeki kısıtlı futbolcu kalitesi ile takımının Başakşehir karşısındakien iyi oyun performanslarından birini sahaya yansıtmayı başardı.

Ama hocanın hesap edemediği 2 faktör maça damgasını vurdu. Bir; kendi futbolcularının sezon başından bu yana gol yollarındaki beceriksizlikleri, ikincisi ise; Mert Günok’un müthiş performansı… Beceriksizce harcanan gol pozisyonları ve Mert Günok’un karşı kalede bulunan Karius’a nazire yaparcasına çıkardığı toplar maçın sonucunda Başakşehir’in gülmesini sağlasa da gecenin iyi oynayanı Beşiktaş’tı…

ŞİMDİ NE YAPILMALI?

Bu maçla birlikte şampiyonluk şansını büyük ölçüde yitiren Beşiktaş daha fazla zaman kaybetmeden gelecek sezonun yapılanmasına başlamalı. Zaten kaybedilmiş bir ligde maçın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan sezon başından bu yana saç baş yolduran oyuncuları kenara alıp, genç oyunculara fırsat verilmeli.

Rıdvan, Kartal gibi oyuncular daha çok oynayarak ritim kazanabilir, forsuz Burak’ın yerine Umut’a daha çok şans verilebilir. Ve hatta geçen sezon Şenol Güneş ile müthiş bir performans gösteren ama bu sezon beklentilerin çok altında kalan Güven Yalçın, Sergen Hocası’nın elinde yeniden eski günlerine dönebilir!

Hazırlayan: Kerim Öztürk

Senin için hazırladığımız haberler