NBA'de Utah Jazz-Golden State Warriors Maçında Sadece Kadınlar Çalışacak

Akın Ungan
04.02.2022 - 14:08 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 14:16

Spor medyası ESPN, NBA'de 9 Şubat günü oynanacak olan Utah Jazz-Golden State Warriors maçı canlı yayınında, yalnızca kadınların çalışacağını açıkladı.

NBA'de Utah Jazz-Golden State Warriors Maçında Sadece Kadınlar Çalışacak

AJANSSPOR-HABER

Dünyanın önde gelen spor medyası kuruluşlarından ESPN, bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. ESPN, 9 Şubat'ta NBA'de oynanacak olan Utah Jazz-Golden State Warriors maçının yayınında sadece kadınlara yer verecek. Erkekler o gün işe hiç karışmayacak.

Spikerinden yapımcısına kadar 33 kadın

ESPN, Salt Lake City'de gelecek hafta Çarşamba günü oynanacak olan Jazz-Warriors karşılaşmasını spiker, muhabir, yorumcu, kameraman ve yönetmenler dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşan bir ekiple yayınlayacak. Toplam ekip ise 33 kadından oluşacak. Maçın spikeri Beth Mowins, yorumcusu Doris Burke ve muhabiriyse, Lisa Salters olacak.

'Yeni bir deneyim olacak'

Beth Mowins, ESPN'in 2017'deki Monday Night Football oyununda spiker seçilen ilk kadın olmuştu. Mowins, 9 Şubat'ta kadınların yayınlayacağı maçta görev yapacak olmanın çok heyecan verici olacağını belirterek, "Bir süredir NBA organizasyonu içinde çok sayıda kadın var ama 9 Şubat'taki maç, benim için de diğerleri için de yeni bir deneyim olacak" dedi.

İlgini Çekebilir
NBA All-Star maçının yedekleri belli oldu
Habere Git

"Çok heyecanlıyım, en iyisini yapacaklar"

Bunun önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyen Mowins, ama her şeyin çok doğal ve rahat bir şekilde yapılacağına inandığını vurguladı. Maçın yayın koordinatörlüğünü yapacak olan Sara Gaiero da, 9 Şubat'ta çalışacağı 32 kişilik kadının yeteneklerine güvendiğini belirterek, "Onların en iyisini yapacağını göreceğim için çok heyecanlıyım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler