Bu milli takımda hayat var!

28.06.2018 - 22:54 | Son Güncellenme: 29.06.2018 - 01:54

MİLLİ TAKIM OYUNCULARIMIZ İLE GURUR DUYUYORUZ

TÜRKİYE 80-66 UKRAYNA

Belirli Bir andaki, yaşantımızıfark ettikten, anlamlı bulduktan ve sözel olarak ifade ettikten sonra, bütün bunlardan sevinç/coşku duyarsak, “varolma sevinci” sergilemiş oluruz. Daha düne kadar; hatırlanacağı üzere, fark etmeyi tanımlarken, fark edebilmekiçin, belirli bir heyecan duymak gerektiğinden söz etmiştik! Çünkü sanki dünyanın sonu gelmiş! Tüm tersaneler yakılmış ve asla bir daha açık denizlere yelken açamayacak gibiydik!

Heyecana ihtiyacımız vardı! Yarattığımız heyecan yaşam sevincine, coşkusuna dönüşmesine “varolma sevinci” adını veriyoruz. NBA oyuncularımız, devşirmemiz, ve takımlarımızın kadrolarında oynayacağı sıralar için

yabancıların arkasında tünerken savaşmaya devam eden oyuncularımız. Ufuk Sarıca ve ekibinin inanılmaz özverisi. Tüm bunları oluşturmak için Hidayet Türkoğlu-Ömer Onan ve arkadaşlarının doğa üstü mücadeleleri sonunda: “VAROLMA SEVİNCİ HİSSEDEN MİLLİ TAKIMIMIZA İNANILMAZ SAYGI DUYUYORUM. LÜTFEN SİZDE BENİM GİBİ YAPINIZ. KISACA, KLUP TAKIMLARIMIZLA AVRUPA’DA ZİRVE YARIŞLARI YAPARKEN, MİLLİ TAKIMIMIZIN OYNADIĞI BASKETBOL VE ALDIKLARI DERECELER İLE; UMUTLARIN KESİLDİĞİNİ HİSSEDEN ÜLKE HALKIMIZA, NAZİRE EDERCESİNE, KENDİ VARLIKLARINI VE TÜM SORUMLULUKLARINI FARK EDEREK HAZ DUYDULAR VE VAROLMANIN GURURUNU YAŞIYORLAR.

Maçın ilk dakikalarında içim pır pır ediyordu. Kırık cam parçaları Ukrayna’nın attığı “her turnikede, her şut sayı oldukça, içimi acıtıyordu” Gladya’nın üçlükleri yağmur olup potamıza akıyordu! İlk çeyrek acabalar içinde: 15/28 aleyhimize geçildi. “Ankara tam bir basketbol şehridir. Eğer iyi ve güzel başarılı basketbol oynarsanız asla sizi yalnız bırakmaz. Hele MİLLİ MAÇ ise” Bu gece tek bir koltuk boş değil. Ancak birden ilk dakikalarda Ukrayna’nın agrasif basketbolu yüzünden suskun kaldılar.

İkinci çeyrek, Wilbekin, Cedi, Furkan, attıkça attılar sanki Ukrayna potasının altı delinmişti. Tam tamına on dakikaya, 30 sayı sıkıştırıp devreyi 45/36 galip bitirdik. Yıllardır basketbol yıldızı olmasını beklediğimiz Semih Erden’in tek başına oynadığımız, maçları, götürüp alacağına inanmamıza rağmen, suskun kalmasının sanki son maçıydı. Limit dolmuş ve artık “BANA GÜVENEBİLİRSİNİZ” diyordu: “AH BE SEMİH AVRUPA’DA HİÇ BİR TAKIMDA SENİN FİZİĞİNDE VE BASKETBOLA YATKIN PİVOT YOK. BAK YILLAR HIZLA GEÇİYOR. HEP BU MAÇTAKİ GİBİ OL. BASKETBOLUN SANA İHTİYACI VAR.”

Cedi ve Furkan; Bir senedir NBA kültürü ile yoğunlaştılar. Hatta Cedi final oynadı. Tam bir lider gibi oldu. Furkan her an takımı tek başına taşıdığı anlar oldu. Wilbekin; Yıllardır Milli Takımımızda oynuyor gibiydi. Aranan kan bulunmuştu. Metin Türen, “geçen sene oynamasının ödülünü aldı. Çok faydalıydı.” Barış, Doğuş, Sertaç, Melih, Ege, görevlerini yaparken, fiziksel olarak hazırlanacak zamanı bulamayan oyuncularımızda, fiziksel kramplar yaşanması büyük şanssızlık, zaman darlığında hazırlık maçı bile yapılamadı! Üçüncü çeyrek, 61/51 önde geçtik. Son çeyrekte ise tam bir Furkan-Metin Semih şov vardı. Ukrayna’ya gelince ilk çeyrekten sonra “Çantada keklik gördükleri maçı ikinci çeyrekten itibaren kaybetmeye mahkum oldular. 80/66 ile önemli bir farka imza attık. Bu kadro uzun seneler bu ülkenin gururu olacaktır. TEBRİKLER UFUK SARICA VE MİLLİ TAKIM OYUNCULARIMIZ.

PAZAR GÜNÜ AYNI COŞKU İLE İSVEÇ MAÇINDA BULUŞMAK ÜZERE.

ÖNEMLİ NOT: YABANCI SAYISINDA YAPILAN AYARLAMANINDA OYUNCULARIMIZA BÜYÜK MORAL OLDUĞUNU GÖRÜYORUM VE TÜM KALBİMLE DESTEKLİYORUM. BU AYARLAMA YETERLİ Mİ? BENCE BİRAZ ZAMAN! SAHİ BU TAKIMA ÖMER VE ERSAN'DA GELİNCE TADINDAN YENMEYECEK BİR TAKIM OLACAK. Yazılarım ajansspor.com adresinde

Senin için hazırladığımız haberler