Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Lugano galibiyetini değerlendirdi

Özgür Koç
24.07.2024 - 08:59 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 09:13

Jose Mourinho yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 mağlup etti. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Lugano galibiyetini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında İsviçre'nin Lugano ekibiyle deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 4-3 yenerek tur için avantaj yakaladı.

Spor yazarlarının Lugano - Fenerbahçe karşılaşmasına yönelik değerlendirmeleri şöyle:

Gürcan Bilgiç: "Galibiyet çok güzel bir halıdır"

üzel başlayalım konuya; "Şampiyonlar Ligi elemesinde kolay rakip yoktur, doğru skor vardır" diyelim. Bunu söylemek durumundayız çünkü seyredenlerin hemen hepsi oyundan şikâyetçi… Buna oyuncu performanslarını da eklemek mümkün elbette. Krunic'ten başlar, Kent'ten devam eder, toz kondurulamayan Fred ile de devam edersiniz. Galibiyet kadar güzel bir halı yoktur. Her şeyi altına koyarsınız. Tadic'in aklı–zekası, Dzeko'nun tecrübesi–kalitesi… Bir anda bütün "Bu nasıl ya" diye başlayan cümleleri alırsınız, çöpe atarsınız.

Fenerbahçe'yi ritimde ve skorda tutan "buji görevi" Szymanski'deydi dün akşam. Polonyalı maça ritim ve tempo verdi. Osayi–Tadic işbirliği ile sağ kanattan ilk iki gol geldi. Lugano ilk isabetli şutlarından goller buldu iki yarıda da… Sonrasında Fenerbahçe'nin oyununa uydu, bir şeyler umdu. Devre kesenlerden konuşsak mı?

Kent, Krunic bilindik sıkıntılar aslında. Kadro kalitesine bakarsnız, muhtaç olunan oyuncular da değiller… Ama Fred'in maçın gölgesinde saklanması enteresan. Maça ağırlığını koymasını bekliyorsunuz. Olmadı bu maçta. Ferdi muhtemelen üç sezon sonra önde oynadı. Attığı golü de yakıştırdı kendisine. Ama bir parantez daha var. Henüz ne Mourinho kendi oyununu bulmuş ne de takım doğru on birini. Yani; kalitesi ve tecrübesiyle Kadıköy'e gelecekler. Lille rezervasyonlarını yaparak elbette… (Sabah)

Serkan Akcan: "Ustaların resitali"

Oyunu çok daha erken eline almış olmasına rağmen golü devre biterken Dzeko’nun penaltı atışıyla bulmak soyunma odasının havasını değiştiren en önemli detaydı. Dzeko 38 yaşında ama hala çok klas hala büyük bir lider ve hala eşsiz bir santrfor. Yaptığı hat-trickle gecenin yıldızıydı ama diğer yandan da santrfor rotasyonundaki rekabet ateşinin ne seviyede olacağını da göstermiş oldu. (Fanatik)

Halil Özer: Tadiç ve Tadiç

İlk yarıda Fred kötüydü.. Djiku kötüydü. Orta alanda Kruniç’in dışında kimse yoktu.Tabii bir de Tadiç... Bu adam olmaz ise isterse Guardiola gelsin fark etmez... Şu anda takımın her şeyi. En kötü anda bile ayakta kalıyor takımını yönlendiriyor. İlk yarının son yarım saatinde Fenerbahçe toparladı. Daha iyi top yaptı, pozisyona girdi. Golü de buldu.Ama şu var. Fenerbahçe bu penaltı sorununu çözmeli. Her penaltı yürek oynatıyor. Bir tane garanti adam yok. Tadiç ayrı dert Dzeko ayrı dert.2. yarı tamamen Fenerbahçe üstünlüğü ile geçti. Ama rakibe de çok pozisyon verdi. Sanıyorum Mou da bunu gördü ve önlemini alacaktır. Dzeko yıldızlaştı. Ferdi yine şapka çıkarttı. Fred daha iyi oynamaya başladı. Takım olarak kaliteyi sahaya yansıttılar. Ama yine de iki gol yediler. İki gol de kişisel hatalardan. Hele Mert Müldür’ün pozisyonu çok gereksiz bir hataydı. Mou’nun felsefesi orta alanda topu bir an önce kapmak ve yaratıcı oyuncularla hücuma kalkmak. İsmail ve Maximin ile İCK takıma oturunca her şey bambaşka olur. En sıkıntılı zamanda alınan bu galibiyet turu getirir. Önemli olan Fenerbahçe tam olarak hazır olduğunda neler yapabileceği. Ama şu var; belli ki Mou ayrı bir heyecan getirmiş. Ve bunu da futbolculara yansıtmış. (Milliyet)

Engin Kehale: "Dzeko-Tadic A.Ş."

Devrenin son 15 dakikasında, sarı lacivertlilerin yavaş yavaş ağırlığını koyduğu ve özellikle sağ kanattan üreterek pozisyonlar bulduğu bir oyun izledik. Tadic’in zekasını kullanarak soyunma odasına gitmeden aldığı penaltı, ikinci yarının başlama düdüğüyle Dzeko’ya yaptığı asistle birleşince Fenerbahçe tabelada istediği skoru yakaladı. Mourinho, santrforlarıyla var olan bir teknik adam. Bunu ilk günlerinde Benni McCarthy’den, sonrasında sırasıyla Drogba, Eto’o ve hatta Roma döneminde Abraham’dan görebiliriz. Belli ki bu sezon da Dzeko ve En-Neysri’den üst düzey performanslar göreceğiz. (Hürriyet)

Levent Tüzemen: "Hamleleri göz alıcı"

Gecenin yıldızı, etkili paslarıyla ve oyun zekasıyla ışıl ışıl parlayan Tadic oldu. Geçen sezon bir maç bile sağ kanatta görev yapmayan Tadic'i hocası Mourinho'nun sağa çekmesi F.Bahçe'ye hücum zenginliği, goller ve galibiyet getirdi. Aldığı akıl dolu penaltının yanı sıra Tadic'in, kaptan Dzeko'ya attırdığı gol kalite kokuyordu. Mourinho'nun, rakibin üçlü savunmaya geçtikten sonra yaptığı oyuncu ve taktik hamleler göz alıcıydı. Görünen o ki Mourinho'nun yarattığı rekabet ortamı, oyuncuların performanslarını ön plana çıkaracak. Portekizli hocanın goller sonrası yaptığı sevinç gösterisi, Kadıköy'de taraftarı coşturacaktır. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler