Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Kadına şiddete ödül

Eren Tuncay
06.05.2021 - 13:13 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 15:31

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde ikinci olan Fatih Vatanspor'un başındaki Efe Mehmet Aydın’ın kadına şiddetten hak mahrumiyeti cezası aldığı ortaya çıktı ancak Mehmet Aydın'a turnuvada ödül de verildi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Kadına şiddete ödül

AJANSSPOR - HABER

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde dün oynana finalde Beşiktaş Vodafone, Fatih Vatanspor'u yenerek şampiyon oldu. Maç sonunda düzenlenen törendeyse ilginç bir ödül verildi. Yılın ödülü şampiyon Beşiktaş'ın hocası Hatice Bahar Özgüvenç'e değil, ikinci Vatanspor'un hocası Efe Mehmet Aydın'a verildi. Ancak bundan da daha vahim olanı ödülün verildiği Aydın'ın kadına şiddet nedeniyle yargılanması ve TFF tarafından da hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış olmasıydı. 

Gazeteci Burcu Eken, sosyal medya adresinden konuya ilk dikkati çeken isim oldu. Buna göre Fatih Vatanspor'un başında bulunan Efe Mehmet Aydın, kadın futbolculara şiddet uygulamakla suçlanıyor. Ki TFF de Mayıs 2019'da 60 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Aydın'ın mahkemede yargılaması ise sürüyor.

Turkcell Kadın Futbol Ligi Beşiktaş Vodafone'un şampiyonluğuyla sona ermişti. Turnuvanın sonunda en iyi teknik direktör Efe Mehmet Aydın seçildi ve plaketini TFF Başkanı Nihat Özdemir'den aldı.

Kadına şiddetten sportif ceza aldı, adlı yargılama sürüyor

Ancak bu ödül tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü Aydın 2019'da oynanan maçtan önce ''Rakip herhangi birinize vurursa hepiniz birden dalın'' demiş ve iddiaya göre kendisine söylenileni yapan sporcusunu önce stadın koridorunda daha sonra da yarı çıplak vaziyette olduğu soyunma odasında darp etmişti. İddianamede, küfür ve hakaret ederek kadın sporcuya saldıran Aydın'ın şiddet gören kadını koruyan sporcu arkadaşını da darp ettiği belirtiliyor.

Dili boğazına kaçtı, 7 saat sürdü

Aydın, genç sporculara saldırdıktan sonra küfür ederek odadan çıkarken şiddete maruz kalan sporculardan birinin dili boğazına kaçtı ve genç kadın sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Olaydan sonra sporcu 2 kadın şikayetçi olurken, kulüp idarecileri herhangi bir yardım veya destekte bulunmadı. İddiaya göre sporculara yardımcı olmak yerine onlara şiddet uygulayan Aydın ile 7 saat boyunca yolculuk yapmaya zorlayan kulüp yönetimi, olayın üzerini kapatmaya çalıştı. Aydın'ın işine son verildiğini belirten kulüp, iddiaya göre şiddete uğrayan kadınları hastaneye götürmek yerine hastaneden darp raporu alan kadınlara ''Bizi karıştırmayın, olayın kulüple ilgisi yok'' diyerek 50 TL rüşvet vermeye çalıştı.

Dava sürerken plaket aldı

Sporcuların şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından “Futbolcularına saldırıda bulunmaktan” 60 gün hak mahrumiyeti verilen Efe Mehmet Aydın, 27 Mayıs tarihinde Kütahya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3. duruşması görülecek olan dava sonuçlanmadan ödül almış oldu.

"Kadına şiddete konusunda kenetlenirsek" .

Kadınlar ligine ismini veren Turkcell şirketinin bu durum karşısında ne yapacağı bilinmiyor. İsim sponsorluğu için yapılan imza töreninde TFF Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Kadına şiddet konusunu hep beraber kenetlenerek, odaklanarak hayatımızdan tamamıyla çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Bireylerin, şirketlerin, herkesin üstüne sorumluluk düşüyor. 8 Mart bizim için farkındalık günü, 'çift forvet' günü. TFF ile sıcak, samimi, gurur duyduğumuz bir iş birliği yapıyoruz" demişti.

"Maçı kaybettik diye darp edildik"

Antrenör Efe Mehmet Aydın’ın kendisine şiddet uyguladığını iddia eden sporcu Damla Karavus, 27 Ağustos 2019'da sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:"Fotoğrafta bahsi geçen kulübün sözde hocası tarafından soyunma odasında 2 arkadaşımla beraber maçı kaybettik diye darp edildik. Bu olay sonrası kulüp yetkilileri bizlere sahip çıkmayarak olayı kapatmaya çalıştılar."  

Senin için hazırladığımız haberler