Bu sene o 1989 senesi mi?

04.09.2020 - 08:32 | Son Güncellenme: 04.09.2020 - 09:55

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe birçok önemli transfer yaptı. Aygün Özipek, sarı-lacivertli takımın transfer politikası hakkında bir yazı kaleme aldı.

Bu sene o 1989 senesi mi?

Aygün ÖZİPEK

Fenerbahçe yazarlığına başladığım ilk sezon kulüp başkanı Tahsin Kaya idi. Sonra sırası ile Metin Aşık, Güven Sazak, Hasan Özaydın, Ali Şen, Aziz Yıldırım ve son olarak da Sayın Ali Koç'u tanıma imkanı buldum.

O unutulmaz, efsane kadronun kurulduğu ve 103 golle gelen şampiyonluğun yaşandığı 1988-89 sezonu ile başlayan gazetecilik hayatımda, ilk şampiyonluğu görmek ve yaşamak da bana nasip oldu. Gol ortalamasının 2.86 olduğu öyle bir sezonu bir daha ne gördük ne de yaşayabildik...

O zamanki kadrodan hatırlıyabildiğim isimler ise Toni Schumacher, İsmail Kartal, Şenol Ustaömer, Nezihi Tosuncuk, Müjdat Yetkiner, Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu, Oğuz Çetin, Hakan Tecimer, Hasan Vezir, Aykut Kocaman, Şenol Çorlu, Sedat Karaoğlu... Yani kısaca efsane bir kadro...

Şimdi bunu niye yazdığıma gelmek istiyorum.

Sayın Başkan Ali Koç ile 2 sene bitti 3. seneye girmiş bulunuyoruz.

İki sene içinde takıma 30'un üstünde transfer yapıldı ama birçok isimden fayda sağlanılamadı ve yine birçok oyuncu akıllarda kalmadı. Transferlerde, kadro kurma ve hoca tercihleri anlamında en başarısız iki sezon geride kaldı. Ama bu sene yapılan hamleler, takıma kazandırılan isimler, hoca tercihindeki doğru hamleler bana bir anda o 103 golle gelen şampiyonluk sezonun bir kez daha yaşanabileceğini hatırlattı. Bakalım tarih tekerrür edecek mi?

Fenerbahçe’nin bence en büyük transferi bu kadroyu kuran Emre Belözoğlu’dur. Bence Emre yılın transferidir.

Kadroyu ilk baktığımız zaman takıma dahil edilen Altay, Caner, Filip Novak, Gökhan Gönül, Lemos, Serdar Aziz, Sosa, Luis Gustavo, Mert Hakan Yandaş, Mame Thiam, Sinan Gümüş ve Vedat Muriç başta olmak üzere şampiyonluğu getirecek bir kadro kuruldu.

Tıpkı 1988-89 sezonunda olduğu gibi. Tarih tekerrür edecek mi? Bunu zaman gösterecek ama Ali Koç’un çok doğru hamleler yaptığını hep birlikte gördük.

Senin için hazırladığımız haberler