"Bu sisteme biraz daha çalışmamız gerekiyor"

22.08.2020 - 21:24 | Son Güncellenme: 22.08.2020 - 21:27

Fenerbahçe'nin savunma oyuncuları Serdar Aziz ve Gökhan Gönül, Fatih Karagümrük maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"Bu sisteme biraz daha çalışmamız gerekiyor"

Fatih Karagümrük ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen Fenerbahçe'de Serdar Aziz ve Gökhan Gönül, mücadelenin ardından FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

3-5-2 dizilişinde ilk kez oynadıklarını belirten Serdar Aziz, "Kampımız çok yoğun bir tempoda geçiyor. Bugün de ikinci maçımızı yaptık. Tabii hazırlık maçları bir ölçü değil ama biz Fenerbahçe olarak her maçı kazanmak istiyoruz. Bugün berabere kaldık. İlk yarı farklı bir sistemde, 3-5-2 dizilişinde oynadık. Bunu ilk defa oynuyoruz. Hafta içi antrenmanlarda çalıştık ama tabii ki kolay bir sistem değil.

Çalışarak daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İkinci yarıda normal formatımıza döndük. Herkesi görmek açısından önemliydi. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Hazırlık maçları ölçü değil ama elimizden geleni yapıyoruz. İyi çalışıyoruz. İnşallah lige iyi başlarız. Burada iyi çalışarak, istediğimiz oyunu oturtarak lige de başlarız inşallah" dedi.

Gönül: "Bu sisteme biraz daha çalışmamız gerekiyor"

Karşılaşmayı ve kamp dönemini değerlendiren Gökhan Gönül ise, "Ağır bir kamp programımız var. Normal sezonda maçlara daha dinlenik hazırlanacağız ama böyle dönemlerde hocanın denemek istediği sistemler üzerinde çalışıyoruz. Bugün ilk yarı biraz daha farklı ikinci yarı başka bir sistemde oynadık. Birçok oyuncu aslında yorgun. Önemli olan kampta neleri eksik yapıyoruz, neleri yapmamız gerekiyor bunları görmüş oluyoruz. Fenerbahçe’nin mücadele ettiği her yerde kazanması gerekir.

En azından hoca ilk yarı başka bir sistemde neleri eksik yaptığımızın notlarını almıştır. Sezona güçlü girmek için her gün antrenmanlarımızı ağır bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Tabii kolay değil. Uzun süredir 3’lü bir defans kurgusu, 5’li orta saha, 2 forvet kolay kolay daha önce oynadığını düşünmüyorum. Normal sisteme herkes alışık, nerede ne yapması gerektiğini çok daha iyi biliyor çalışarak, antrenman yaparak. Bu sisteme biraz daha çalışmamız gerekiyor, hoca da aynı şeyi söylüyor. ‘Çalışacağız, üzerinde duracağız. Bazı maçlar başka sistemlerle oynamak zorundayız.’ diye. Çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler