Fenerbahçe için olay sözler: 2. sınıf kaleci, 3. sınıf golcü!

08.02.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 11:07

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Fenerbahçe'de yönetim kötü gidişe çare bulamıyor. Başkan Ali Koç'a tepkiler artarken, Şansal Büyüka'dan da sert eleştiriler geldi.

Fenerbahçe için olay sözler: 2. sınıf kaleci, 3. sınıf golcü!

AJANSSPOR - HABER

24 hafta sonunda lider Trabzonspor'un 20 puan gerisinde kalan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç eleştirilerin odak noktasında bulunuyor. Kadıköy'de Başakşehir'e 1-0 yenilen sarı lacivertliler için spor yazarı Şansal Büyüka'dan sert sözler geldi.

"Bir türlü doğru adım atılamıyor"

Büyüka, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Divan Kurulu toplantısında, “Kadro mühendisliğinde yanlışlar yaptık” demesini doğru adım olarak niteledi. Büyüka "Ama bu birinci yıl değil, ikinci yıl değil... Dördüncü sezona giriliyor, kadro mühendisliğindeki yanlış itiraf ediliyor ama ilk doğru adım bir türlü atılamıyor" diye konuştu.

"Fenerbahçeli oyuncular neden geri gidiyor?"

Büyüka, şu soruları yöneltti:

- Fenerbahçeli Crespo, “Geleceğe bakıyoruz” dedi. Bak da, “Her yer karanlık”, ne görüyorsun?

- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Aykut Kocaman”ı ben kovmadım” dedi. Aykut Hoca kendi kendine mi gitti?

-Fenerbahçe’ye gelen bir oyuncu, ne kadar parlak bir süreçten gelirse gelsin, niye sürekli hep geriye gidiyor? Fenerbahçe aldığı bir oyuncuyu niye ileri taşıyamıyor? Hadi ondan vazgeçtim, mevcut halini niye koruyamıyor?

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'ta İsmail Kartal kararı!
Habere Git

"Futbolcular herkesten iyi biliyor"

Fenerbahçe'nin bu kadar sıkça “kriz hocaları-nöbetçi hocalarla” yönetilemeyeceğini vurgulayan Büyüka "Futbolcular hocanın birkaç maçlık ya da birkaç aylık olduğunu herkesten iyi biliyorlar, dikkate bile almıyorlar" dedi.

"Size yazık Fenerbahçe'ye yazık"

"Sayın Başkan, size yazık, Fenerbahçe’ye yazık... Bari dört yıllık geçmişten ders alın. İnadı, gururu, “Ben bilirim” efelenmesini bırakın" ifadesini kullanan Büyüka, Ali Koç'a şu tavsiyelerde bulundu:

"Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın"

* "Size doğru adımı attıracak insanların uyarılarını dikkate alın. Yandaşları yanınızdan uzaklaştırın. Adınıza, gücünüze ve Fenerbahçe’ye yakışır şekilde büyük oynamaya başlayın.

"Otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşın"

* Fenerbahçe, otoritesi tartışılmaz bir hoca ile anlaşmak zorunda... Emekliliğe dayanmış değil, genç, hırslı, takım üstünde otorite kuracak, sahadaki oyuna imzasını atacak, futbolcuları hizaya sokacak ve dediğini yaptıracak bir hocaya...

"Fenerbahçe'yi 2. sınıf kaleciler ve 3. sınıf golcüler temsil edemez"

* Fenerbahçe’yi ikinci sınıf kaleciler, üçüncü sınıf golcüler temsil edemez. O büyüklüğü taşıyamaz. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için süper bir kaleciye, biri mutlaka 25 gol ortalamasını bulacak çok iyi iki santrfora ihtiyacı var. Kanatsız kuşlar gibi çırpınan santrforlarla ancak bu kadar olur.

"Çabuk karar verin, UEFA kriteri bahanesine sağınmayın"

* Ali Koç çabuk karar verecek. Bir futbolcu için bir ay, bir hocayı almak için üç ay zaman harcamayacak. Hem yanlış yaptığını söyleyip, hem aynı yanlışa devam etmeyecek. UEFA kriterlerini falan artık bahane olmaktan çıkaracak.

"En kalitelisini alın"

* Ucuzdan, vasattan, sıradan adamdan artık vazgeçecek. En iyisini, en kalitelisini alacak. Ali Başkan şunu unutmasın; Alacağı dünya markası bir hoca, alacağı çok kaliteli, süper oyuncular; bugüne kadar aldığı 50’ye yakın vasat oyuncudan çok daha ucuz maliyet oluşturur."

Senin için hazırladığımız haberler