''Bu takım Avrupa'da mücadele edecek"

23.12.2015 - 22:29 | Son Güncellenme: 23.12.2015 - 22:29

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun 18 yaşındaki futbolcusu Yusuf Acer, takımın gelecekte altyapıdan yetişmiş oyunculardan kurulu bir kadroyla, Avrupa'da mücadele edeceğine inandığını söyledi.

Yusuf Acer, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, futbola, ailesi istememesine rağmen başladığını, Altınordu'da A takıma yükseldiği döneme kadar eğitimini açık lisede sürdürdüğünü belirtti.

Daha önce küçük yaş kategorilerinde forma giydiğini kaydeden Yusuf Acer, "PTT 1. Lig'de kazanmak için fiziksel ve mental açıdan her şeye hazırlıklı olmanız gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Yusuf Acer, Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın kurduğu sistemin herkese eşit şans verdiğini anlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Altınordu, Türk futbolunun altyapıdaki en önemli yapı taşı konumuna yükseldi. Avrupalı meslektaşlarımızla aynı şartlara sahibiz ve bunlar bir gencin yetişmesi için büyük önem taşıyor. Şu anda A takımda 6 kişiyiz. Bu sayı sürekli artacak ve bir gün tamamı bizim gibi Altınordu patentli oyunculardan kurulu kadro Avrupa'da mücadele etme gururunu yaşayacak."

Senin için hazırladığımız haberler