Twitter Çöktü! Kullanım Limiti Aşıldı Mesajı Nedir?

01.07.2023 - 18:33 | Son Güncellenme: 01.07.2023 - 21:29

Sosyal medya kullanıcıları Twitter'ın getirdiği limit nedeniyle paylaşımları görmede sorun yaşadı. Futbolseverlerin aklına TFF'nin takım harcama limitleri geldi.

Twitter Çöktü! Kullanım Limiti Aşıldı Mesajı Nedir?

AJANSSPOR HABER

Limit denilince futbol dünyasında artık akla ilk gelen şey Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) koyduğu Takım Harcama Limiti'leri oluyor.

Twitter'da limit sorunu

Ancak bugün sosyal medyada futbolseverler dahil herkes başka bir limit engeliyle karşı karşıya geldi. Bu da Twitter limiti oldu! Kullanıcılar Twitter'da paylaşımları görüntülemede sorun yaşadı.

Twitter "Kullanım limiti aşıldı, takip limitine ulaştın" dedi

Twitter kullanıcıları "Kullanım limiti aşıldı. Lütfen birkaç dakika bekle, sonra tekrar dene” ile “Üzgünüz takip limitine takıldın. Lütfen biraz bekle sonra tekrar dene" mesajıyla karşılaştı.

İlgini Çekebilir
FIFA'dan Arda Güler'e büyük onur!
Habere Git

Mavi Tik'i olmayana ceza mı?

Bu limit sıkıntısı akla "Acaba mavi tik'i olmayanlara tweet atma ve görüntüleme sınırlaması mı getirildi?" sorusunu akla getirdi. Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter, mavi tik'li hesapları paralı hale getirdi. Bu hesaplara daha uzun yazı yazma hakkı ve paylaşımları öne çıkarma hakkı tanındı.

"Sorun dünya genelinde yaşanıyor"

Twitter'daki kullanım limitine dair sorun için internet sitelerindeki yayın kesintilerini izleyip raporlayan Downdetector, "Bu sorun dünya genelinde yaşanıyor" dedi. Sorun saat 17.00 itibarıyla başladı.

Limit aşımı TT oldu, Elon Musk açıklama yaptı

Twitter'da meydana gelen limit aşımı sorunu kısa sürede Trend Topic listesinde bir numaralı konu haline gelirken, Elon Musk konu hakkında açıklamada bulundu.

İlgini Çekebilir
Aslan, aradığı golcüyü İngiltere'de buldu!
Habere Git

Dataları kopyalamaya çalışan yapılara karşı önlem

Elon Musk yaptığı duyuruda, bu sorunun bir önlem olduğunu vurguladı ve Twitter datalarını kopyalamaya çalışan, sistemi manipüle etme girişimlerinde bulunan yapılara karşı alındığını açıkladı. Böylece Musk, Twitter'da paralı mavi tik almaya direnenlere karşı yeni bir hamle yapmış oldu.

Twitter'a getirilen sınırlama kriterleri

Elon Musk, Twitter'a getirilen sınırlamanın kriterlerini açıkladı. Buna göre;

  • Doğrulanmış (mavi tikli) hesaplar günde 6000 gönderi okumakla sınırlıdır
  • Doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderiye kadar sınırlıdır
  • Yeni açılan doğrulanmamış hesaplar günde 300 gönderiye kadar sınırlıdır

Elon Musk Twitter'a gelen limiti geri çekecek mi?

Musk'ın açıklamasına göre getirilen limit yapay zekaya dayalı bir sohbet motoru olan ChatGPT gibi yapılara karşı alınan önlem olarak gözükürken, mavi tik satın almak isteyemeyen Twitter kullanıcıları da zor durumda kaldı. Elon Musk'ın Twitter'a getirdiği bu düzenleme kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Musk'ın tepkiler karşısında geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu oldu.

Direnenler Bluesky'a yöneliyor

Twitter'ın zorbalığına karşı direnenler Bluesky'a yöneliyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Bluesky'ın ne olduğunu ve nasıl bir sosyal ağ olduğu hakkında araştırma yapmaya başladı.

Bluesky nedir?

Bluesky, Twitter'ın kullanıcılarına sunduğu özelliklerin birçoğunu bünyesinde barındıran, merkezi olmayan bir sosyal ağdır. Bluesky'ın arayüzü Twitter'a benzerdir. Bluesky kullanıcıları, takipçilerine kısa metin ve fotoğraf paylaşımlarında bulunabilir. Ayrıca Twitter'da olduğu gibi Bluesky'da da farklı kişilerin gönderilerini paylaşma, birbirlerini takip edip cevap verebilme gibi özellikler bulunuyor. Bluesky'da yapılan paylaşımlara "Skeets" deniyor.

Bluesky'da kullanıcılar kendi kişisel topluluklarını oluşturabiliyor. Merkezi olmayan bir sosyal ağ olan Bluesky kullanıcılarına kimsenin deneyimlerine hükmetmediği bir sosyal platform sunuyor.

Bluesky nasıl kullanılır ve Bluesky'a nasıl üye olunur?

Bluesky'a üye olmak için sadece hesap oluşturmak yeterli değil. Uygulamayı kullanabilmek için bir Bluesky Social kullancısından davet kodu almanız gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler