'Bu yapılan Galatasaray'a değil!' Fatih Terim'den havaalanında sert mesaj

13.07.2021 - 00:50 | Son Güncellenme: 13.07.2021 - 09:57

Olympiakos’la oynayacağı hazırlık maçını Yunanların Covid testi zorlaması nedeniyle oynamadan dönen Galatasaray’da Fatih Terim ve Arda Turan konuştu.

'Bu yapılan Galatasaray'a değil!' Fatih Terim'den havaalanında sert mesaj

AJANSSPOR-HABER

Olympiakos ile hazırlık maçı için Atina’ya giden Galatasaray'ı, Yunan görevliler koronavirüs (Covid-19) testini bahane edip havalimanında alıkoyarak bir skandala yol açtı. Bunun üzerine maçı oynamadan geri dönme kararı alan sarı-kırmızılı kafile geç saatlerde İstanbul Havalimanı’na indi. 

'Galatasaray uluslararası kuralları bilir'

Burada açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yaşananları şöyle anlattı: "Takdir edersiniz ki Galatasaray, uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüptür. Özellikle Avrupa ve dünyadaki tüm maçlarda bu tecrübeyi en fazla edinen kulüplerdendir. 24 saat önce hepimiz test olduk. Elimizdeki testlerle gittik. İki taraf da yapılan test sonuçlarını kabul ediyor ama bizden hızlı bir test istediler. Nedenini sorduysak da 'uygulamaya başladık' dediler. 

Terim: İnsan haklarına aykırı

Maalesef Yunanistan'da her türlü önlem almamıza, bütün PCR testlerimiz negatif olmasına karşın insan haklarına aykırı durumlarla karşılaştık. Yunan yetkililerin tavırları son derece saygısızcaydı. Yarımızdan fazlası otobüse gitmişti, otobüsten geri çağırıldık. Biz kimsenin sağlığını sıkıntıya atmayız, atmadık da. Olanlar çok üzücüydü."

'Dostluk maçı dostlarla yapılır' 

Yunan yetkililerin tavrını eleştiren Fatih Terim şöyle devam etti: “Dostluk maçları dostlarladır. Yapılan davranış, dostça bir davranış değil. Dönme kararımızın daha doğru olduğunu düşündük.  Kararı verdikten sonra bile hala bize ‘hep beraber gelin, test olun’ dediler. Olympiakos Başkanı Marinakis de beni aradı, kendisine teşekkür ediyorum, hepsi olması için uğraştılar."

'Bunlara boyun eğecek kulüp değiliz'

Yapılanların Galatasaray’a değil Türkiye’ye yönelik olduğunu vurgulayan Terim, “Nasıl döneriz diye düşünürken, futbolcularımız biraz sıkıldılar, yoruldular, hem de açlar. Herhangi bir servis olmadı. Bu yapılanları Galatasaray'a karşı yapılmış olarak görmüyorum. Bunun nereye yapıldığı açık. Biz bunlara boyun eğecek insanlar değiliz, kulüp değiliz" dedi.

Fatih Terim: Bizi sınır dışı etmek istediler

Ayrıca Fatih Terim’in “Bizi sınır dışı etmek istediler ama biz pasaportlarımızı vermedik. Bu arada 4 saat zaman geçti” sözleri de skandalın boyutunu bir kez daha ortaya koydu.

Arda Turan: Son derece saygısızca

Kaptan Arda Turan da "Yunan yetkililerin tavırları son derece saygısızcaydı. Bir dostluk maçının dostça olması gerekir ama bu olmadı. Biz ülkemize gelen herkese dostça davranmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler