Bucaspor yönetimi futbolcularına ceza vermedi

14.10.2015 - 12:30 | Son Güncellenme: 14.10.2015 - 12:30

Bucaspor yönetimi, teknik direktörü Tolga Doğantez'in 3 oyuncusu için verdiği kadro dışı bırakma cezasıyla 7 oyuncuya para ceza verilmesi talebini, 10 futbolcusuyla yaptığı görüşme sonucu kabul etmedi.

Tolga Doğantez'in 3 oyuncusunu kadro dışı bırakma kararına tepki gösteren 7 futbolcusuna ağır para ceza verilmesini istemesiyle tırmanan gerilim, Kulüp Başkanı in Kayışlı'nın, "Hiç kimseye ceza vermedik" açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Yönetim ve Doğantez'e geri adım attıran olayın arkasında futbolcuların restinin yattığı ortaya çıktı. Tolga Doğantez'in geçen hafta kadro dışı bıraktığını açıkladığı Yasin, Emre ve Burakcan ile para cezası verilmesini talep ettiği Ömer, Erkan, Tahacan, Batuhan, Civar, Mehmet ve Deniz'in pazartesi günü Başkan Kayışlı ve bir grup yöneticiyle görüşüp, "Cezalar kalkmazsa, biz yokuz" dediği öğrenildi.

Görüşmede kendilerine haksız yapıldığını dile getiren 10 futbolcu, "Bizim hiçbir suçumuz yok. Bu olayda haksız yere isimlerimiz kirletildi. Yapılan yanlış düzeltilmezse, içerideki alacaklarımız için Futbol Federasyonu'na başvurup, devre arasında Bucaspor'dan ayrılacağız. Bu şartlarda hiçbirimiz futbol oynamak istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Bu gelişmenin ardından durum değerlendirmesi yapan yönetim, "Zaten transfer yasağımız var. Bir de 10 futbolcuyu kaybedersek yanarız. Mutlak bir orta yol bulunmalı" görüşünde birleşti.

Sonuçta Doğantez'in 3 futbolcu için verdiği kadro dışı bırakma cezası kaldırılırken, diğer oyunculara ceza verilmesi talebi de reddedildi.

YÖNETİMDE DOĞANTEZ ÇATLAĞI
Futbolcularla yapılan görüşmenin ardından bir grup yöneticinin Başkan Çetin Kayışlı'ya işlerin çığırından çıktığını söyleyip Tolga Doğantez'le yolların ayrılmasını istediği ileri sürüldü. Genç teknik adamın sert tutumu ile takım içinde huzursuzluğa yol açtığını iddia eden bazı yöneticiler, "İş işten geçmeden bu sorunu çözelim" dedi. Ancak 5 haftada ikinci teknik adamla yolları ayırmanın kulübe zarar vereceğini ve ayrıca kulübe büyük mali yük getireceğini belirten Başkan Kayışlı, bu görüşe karşı çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler