Buccaneers Green Bay soğuğunda evine final için gitmenin peşinde

24.01.2021 - 17:13 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 17:37

NFL'de Tampa Bay Buccaneers, kendi sahasında düzenlenecek 55. Super Bowl bileti için Green Bay Packers'ı deplasmanda mağlup etmesi gerekecek. Bucs ve Packers'ı karşı karşıya getirecek NFC (Ulusal Futbol Konferansı) final maçı saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

Buccaneers Green Bay soğuğunda evine final için gitmenin peşinde

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

NFL'de Ulusal Futbol Konferansı Finali, Super Bowl hasreti çeken iki takımı karşı karşıya getirecek. 10 yıl önce şampiyon olduktan sonra Super Bowl yüzü göremeyen Green Bay Packers, 2003 yılından bu yana final hasreti çeken Tampa Bay Buccaneers'ı Lambeau Field'da konuk edecek. TSİ 23.05'te başlayacak olan karşılaşma, S Sport 2  ve S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak. 

Bucs'ta Brady deneyimi var

Birçok açıdan ilkleri yaşatacak olan bu maçın Lambeau Field gibi üstü açık ve soğuk bir ortamda olması büyük önem arz ediyor. Tampa Bay gibi sıcak bir iklimin takımı (Florida ekibi) bazı oyuncularında bu sorunu yaşayabilir. Ancak New England’dan gelen tecrübeli yıldız oyun kurucu Tom Brady, bu tarz soğuk havalarda, açık sahada oynamayı biliyor. Keza, daha önce Brady ile Pats’te birlikte 3 Super Bowl şampiyonluğu yaşamış Rob Gronkowski de… Bu durum Buccaneers’ı bir nebze avantajlı kılıyor. Hücum opsiyonları da kuvvetli ve Antonio Brown bu maçta görev alamasa da, Mike Evans ve Chris Godwin gibi iyi ellere sahip wide receiverları var. Bucs’ın Saints karşısında elde ettiği 30-20’lik galibiyette hücumun iyi şekilde ileriye sürüklenmesi ve Playoff tecrübesi olan isimlerin yer alması, Florida ekibini kendi evlerinde düzenlenecek Super Bowl’a gitmeleri konusunda büyük bir faktör. Burada Tom Brady kadar Buccaneers hücum hattının da neler yapacağı önemli. Zira, Green Bay Packers’ta Za’Darius Smith ve Preston Smith gibi maça önemli derecede etki edebilecek linebackerları var.

Rodgers için kanıt maçı

Green Bay Packers, tecrübeli ve yetenekli yıldız oyun kurucusu Aaron Rodgers gibi bir isme sahip olmanın özelliğini yaşıyor. Daha önce 1 kez Super Bowl kazanmış ve NFL tarihinde Packers’tan daha çok Super Bowl şampiyonluğu bulunan Tom Brady ile de ilk kez bir Playoff ortamında karşı karşıya gelecek. Rodgers adına bu maçın bir bakıma, “Brady ile önceden de karşılaşmış olsaydım, ona çok fazla şans tanımazdım” niteliğinde bir kanıt maçı da olacak. Packers’ta da birçok hücum opsiyonu bulunuyor. Ancak Buccaneers’ın savunması, Peynir Kafalılar’ın savunmasına göre daha güçlü. Normal sezonda Bucs’ın Packers’a karşı 38-10’luk farklı galibiyeti vardı; ancak normal sezon maçları ile Playoff maçları hiçbir zaman aynı olmaz. Normal sezon maçı Tampa’nın sahasındaydı; bu maç Green Bay’in soğuğunda olacak. Tam anlamıyla kestirmesi zor bir maç olacak.

Yazarın skor tahmini: 30-27 Tampa Bay Buccaneers kazanır

Senin için hazırladığımız haberler