Buffon: "Ronaldo ve Messi dünyanın en iyi oyuncuları ve Pele seviyesinde oynuyorlar"

04.04.2018 - 00:40 | Son Güncellenme: 04.04.2018 - 00:40

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Juventus ile Real Madrid Allianz Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada Real Madrid, Juventus'u 3-0 mağlup etti ve rövanş karşılaşması için büyük avantaj sağladı.

Maç sonrası Juventus kaptanı Gianluigi Buffon, Tivibu Spor aracılığı ile açıklamalarda bulundu. 

Buffon'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Dünya'nın en iyileri Ronaldo ve Messi"

"Maalesef Real Madrid maçlarında şimdiye kadar ne olduysa bugün de o oldu. Dünyada şu an Messi ile beraber en iyi oyuncu Cristiano Ronaldo. Tüm oyuncuları dünyanın en iyi oyuncuları. Artık Messi ve Ronaldo futbol tarihine geçmeye oynuyorlar. Pele seviyesinde oynuyorlar."

"Bugün standart Juventus savunmasını bile yapamadık"

Elbetteki Real Madrid karşısında hiç hata yapmamanız gerektiiğini söylemiştiniz sorusuna, "Böylesine dünya şamiyonlarına karşı oynuyorsanız savunmada yapacağınız en ufak hata çok büyük oahalıya patlar. En ufak hata yapmamız gerekirken standart Juventus savunmasını yapamadık. Daha iyi oynamalıydık. Bu şekilde oynarsa bu golleri yemen normal. Karşında gol makinesi var." dedi.

"Kabul etmemiz gerekir, bizden daha güçlüler"

Şampiyonlar Ligi için ne söylersin sorusuna Buffon, "Şampiyonlar Ligi futboldaki en önemli organizasyondur, markadır. Muhtemelen biz burada elendik devam edemeyeceğiz. Bu üzücü bir şey. Benim için üzücü, kulüp için üzücü, taraftar için üzücü. Bu futbolun gerçeği. Artık bu seviyede karşınıza çok büyük rakipler çıkıyor. Ve kazanma şansınız olduğu gibi elenme ihtimaliniz de var. Kabul etmemiz gerek, bizden daha güzçlüler." açıklaması yaptı.

AJANSSPOR DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler